sos sałatkowy z musztardą, miodem i octem winnym
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz czosnek, drobno posiekaj lub wyciśnij przez prasę.
2. W małej misce wymieszaj: musztardę miodową, ziarnistą i Dijon.
3. Wlej ocet do miski, włóż posiekany czosnek, ubij.
4. Nie przestając ubijać, wlej oliwę z oliwek.
5. Dodaj sól i świeżo zmielony pieprz.
fantazyjny sos sałatkowy jest gotowy!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g