smażone mrożone grzyby miodowe
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przed gotowaniem grzyby należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą i ugotować. Ugotowane grzyby pokroić w przypadkowej kolejności, małe można pozostawić w całości.
obierz, umyj i pokrój cebulę w niezbyt cienkie półpierścienie. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę na lekko złoty kolor.
zmniejsz ogień i dodaj grzyby do cebuli, smaż do miękkości na małym ogniu, około trzydziestu pięciu minut. Jeśli potrzebujesz grzybów w postaci sosu, możesz dodać wodę podczas smażenia, doprawić pieprzem i solą do smaku.
podczas smażenia grzybów posiekaj warzywa do dekoracji. Włóż grzyby do miski, udekoruj ziołami i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mrożone grzyby miodowe - 23 kcal/100g