smażone mrożone grzyby miodowe

pyszne smażone grzyby miodowe staną się specjalnością na stole! Zapach grzybów przywołuje wspaniałe wspomnienia o lesie, poszukiwaniu grzybów, słońcu i zapachu liści. Nie wyrażaj słowami, jak kochamy grzyby! Nie sądziłem, że mrożone grzyby miodowe mogą dać takie aromaty i smak. Prosty i prosty przepis, a grzyby można podawać zarówno na zimno - jako przystawkę, jak i na ciepło - jako drugie danie.
Emiliya IQAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 50 % 5 g
węglowodany 30 % 3 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

przed gotowaniem grzyby należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą i ugotować. Ugotowane grzyby pokroić w przypadkowej kolejności, małe można pozostawić w całości.

obierz, umyj i pokrój cebulę w niezbyt cienkie półpierścienie. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę na lekko złoty kolor.

zmniejsz ogień i dodaj grzyby do cebuli, smaż do miękkości na małym ogniu, około trzydziestu pięciu minut. Jeśli potrzebujesz grzybów w postaci sosu, możesz dodać wodę podczas smażenia, doprawić pieprzem i solą do smaku.

podczas smażenia grzybów posiekaj warzywa do dekoracji. Włóż grzyby do miski, udekoruj ziołami i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mrożone grzyby miodowe - 23   kcal/100g

Podobne przepisy