deser twaróg kefir banan szybko i smacznie
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj twaróg, kefir, śmietanę, miód, banana i dobrze ubij wszystko blenderem.
Krok 2:
Powinna uzyskać gładką, błyszczącą masę bez ziaren i grudek.
Krok 3:
Przygotuj 7-9 plastikowych kubków (w zależności od ich objętości). Wypełnij je masą twarogową.
Krok 4:
Przykryj każdy kubek folią i zabezpiecz wokół krawędzi. Dodatkowo zapakuj każdy kubek w celofanową torbę (dla niezawodności, aby folia przypadkowo nie odleciała). Wyślij deser do zamrażarki. Wyjmij z zamrażarki i włóż do lodówki na kilka godzin przed spożyciem, aby deser miał czas na rozmrożenie. Oczywiście możesz spróbować takiego deseru od razu bez zamrażania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal / 100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g