Truskawkowe Caprese
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
pokrój mozzarellę w plasterki lub pokrój na kawałki. Przekrój truskawki na pół.
połóż na talerzu, dodaj zieloną bazylię. Dopraw solą, czarnym pieprzem. Skrop octem i oliwą z oliwek. Serwować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g