Truskawkowe Caprese

francuskie danie z truskawkami-spróbuj! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 12 g
tłuszcze 54 % 20 g
węglowodany 14 % 5 g
221 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

pokrój mozzarellę w plasterki lub pokrój na kawałki. Przekrój truskawki na pół.

połóż na talerzu, dodaj zieloną bazylię. Dopraw solą, czarnym pieprzem. Skrop octem i oliwą z oliwek. Serwować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy