pomarańcza z sosem bananowo-awokado
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
pokrój pomarańczę w kostkę. Do sosu możesz wziąć połowę banana i do smaku awokado (nie przesadzaj! pamiętaj o jego zawartości tłuszczu), ubij je mikserem, polej sosem pomarańcze. Deser można udekorować cynamonem, orzechami, granatem itp., co bardziej się podoba :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g