skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. Opcjonalnie zestaw użytych produktów można zmienić. Zamiast bochenka można użyć białego chleba. Ser musi być zawsze twardy, który topi się po podgrzaniu, a odmianę można wziąć do smaku.
Krok 2:
Bochenek nie musi być świeży, "wczorajsze" wypieki są również idealne, będą się mniej kruszyć podczas krojenia. Ale oczywiście nie trzeba używać bardzo starego chleba. Pokrój bochenek na kawałki o grubości około 1 centymetra.
Krok 3:
Jajka kurze wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli i czarnego mielonego pieprzu. Wymieszaj składniki trzepaczką lub mikserem, aż uzyskasz jednorodną mieszaninę.
Krok 4:
Kiełbasa może być również używana w dowolnej obecności i smaku, gotowana lub częściowo wędzona, odpowiednie są nawet kiełbaski mleczne. Pokrój kiełbasę w małe kostki lub paski, jak chcesz.
Krok 5:
Zetrzyj twardy ser.
Krok 6:
Jako dodatek do warzyw użyłam papryki, która nadaje kanapkom przyjemny posmak. Możesz użyć pomidorów, ale pomidory powinny być twarde, aby po pokrojeniu w kostkę sok z warzyw nie wyróżniał się, a same pomidory nie zamieniły się w puree ziemniaczane. Pachnąca przekąska sprawi, że świeże warzywa. Użyłam mieszanki świeżej pietruszki, koperku i gałązki kolendry. Możesz użyć dowolnej zieleni. Moje warzywa, drobno posiekaj nożem.
Krok 7:
Dodaj kiełbasę, twardy ser, paprykę i zioła do mieszanki jajecznej. Wymieszaj składniki. Nadzienie do kanapek jest gotowe.
Krok 8:
Nakładamy nadzienie na każdy kawałek bochenka.
Krok 9:
Wlej olej roślinny na patelnię z grubym dnem, dobrze go podgrzej (ważne jest, aby mieszanina na kanapkach natychmiast chwyciła się podczas układania ich na patelni, w przeciwnym razie może przykleić się do dna patelni). Rozłóż półfabrykaty gorących kanapek na patelni, rozprowadzając do dołu. Na średnim ogniu smaż kanapki przez 5 minut. Pod koniec smażenia patelnię można przykryć pokrywką, aby dobrze upiec mieszankę jajeczną.
Krok 10:
Następnie kanapki obracamy chlebem w dół i trzymamy je w ogniu przez kilka minut, aby były chrupiące. Wyjmij kanapki z patelni i podawaj na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal / 100g