gorące kanapki na patelni

szybka i łatwa w przygotowaniu opcja śniadaniowa! Wiele osób uwielbia kanapki jako lekką przekąskę lub obfite śniadanie. Istnieje wiele opcji robienia kanapek, ale wielu lubi gorące. Są przepyszne, z chrupiącą skórką serową, aromatyczne i bardzo smaczne.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 30 % 14 g
węglowodany 51 % 24 g
245 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki według listy. Opcjonalnie zestaw użytych produktów można zmienić. Zamiast bochenka można użyć białego chleba. Ser musi być zawsze twardy, który topi się po podgrzaniu, a odmianę można wziąć do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bochenek nie musi być świeży, "wczorajsze" wypieki są również idealne, będą się mniej kruszyć podczas krojenia. Ale oczywiście nie trzeba używać bardzo starego chleba. Pokrój bochenek na kawałki o grubości około 1 centymetra.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka kurze wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli i czarnego mielonego pieprzu. Wymieszaj składniki trzepaczką lub mikserem, aż uzyskasz jednorodną mieszaninę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kiełbasa może być również używana w dowolnej obecności i smaku, gotowana lub częściowo wędzona, odpowiednie są nawet kiełbaski mleczne. Pokrój kiełbasę w małe kostki lub paski, jak chcesz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj twardy ser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jako dodatek do warzyw użyłam papryki, która nadaje kanapkom przyjemny posmak. Możesz użyć pomidorów, ale pomidory powinny być twarde, aby po pokrojeniu w kostkę sok z warzyw nie wyróżniał się, a same pomidory nie zamieniły się w puree ziemniaczane. Pachnąca przekąska sprawi, że świeże warzywa. Użyłam mieszanki świeżej pietruszki, koperku i gałązki kolendry. Możesz użyć dowolnej zieleni. Moje warzywa, drobno posiekaj nożem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj kiełbasę, twardy ser, paprykę i zioła do mieszanki jajecznej. Wymieszaj składniki. Nadzienie do kanapek jest gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nakładamy nadzienie na każdy kawałek bochenka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej olej roślinny na patelnię z grubym dnem, dobrze go podgrzej (ważne jest, aby mieszanina na kanapkach natychmiast chwyciła się podczas układania ich na patelni, w przeciwnym razie może przykleić się do dna patelni). Rozłóż półfabrykaty gorących kanapek na patelni, rozprowadzając do dołu. Na średnim ogniu smaż kanapki przez 5 minut. Pod koniec smażenia patelnię można przykryć pokrywką, aby dobrze upiec mieszankę jajeczną.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie kanapki obracamy chlebem w dół i trzymamy je w ogniu przez kilka minut, aby były chrupiące. Wyjmij kanapki z patelni i podawaj na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal / 100g

Podobne przepisy