pizza z francuskiego ciasta drożdżowego w piekarniku jest klasyczna

w pośpiechu, bardzo smaczne, bardzo łatwe, rodzina na obiad! Pizza z francuskiego ciasta drożdżowego w piekarniku jest idealna! Klasyczne nadzienie z kiełbasy, pomidorów, papryki i oliwek doskonale komponuje się z chrupiącą bazą. Ale najsmaczniejszy jest sos. Nie bądź leniwy-gotuj. Warto!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 9 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 36 % 13 g
250 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pizzę z francuskiego ciasta drożdżowego w piekarniku? Bardzo proste! Zacznij od przygotowania niezbędnych składników z listy i przygotowania sosu. Aby przyspieszyć proces, możesz użyć gotowego sosu pomidorowego do pizzy lub po prostu keczupu, ale z tym domowym sosem jest o wiele smaczniejszy. Więcej przepisów na sosy do pizzy można znaleźć w linku pod przepisem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paprykę pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj czosnek nożem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelni na średnim ogniu rozgrzej olej roślinny i gotuj cebulę z czosnkiem, aż cebula będzie miękka, około 2-3 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj paprykę i smaż, mieszając, przez kolejne 2 minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej wodę, sól, pieprz i wymieszaj. Dusić na małym ogniu przez 5-7 minut. Na koniec dodaj cukier i chili na czubku noża. Możesz w ogóle nie dodawać chili, ale w tej ilości nie będzie zbyt zauważalny w sosie, ale doda lekkiej pikantności.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś sos do blendera i zmiksuj, aż będzie gładki. Sos jest gotowy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Teraz zajmij się przygotowaniem nadzienia. Oprócz tych składników do nadzienia możesz użyć innych wypełniaczy do smaku: gotowanej kiełbasy, szynki, grzybów, oliwek itp.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój paprykę w cienkie pierścienie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Kiełbasę pokrój również w cienkie plasterki. Do pizzy zwykle biorę kiełbasę w plasterkach. Możesz użyć gotowanej wędzonej kiełbasy, takiej jak moja, lub surowej wędzonej. Która bardziej mi się podoba.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój pomidory w cienkie plasterki. Pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy. Nadzienie jest gotowe.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, taki jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Oliwki można pokroić w pierścienie, połówki lub pozostawić w całości.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ciasto wstępnie rozmrozić. Dużym plusem tej pizzy jest to, że ciasto na nią jest zrobione w sklepie i nie musisz tracić czasu na gotowanie w domu. Ale jeśli wolisz domowe ciasto, możesz wybrać odpowiedni przepis z katalogu pod przepisem. Jeśli twoje ciasto jest zamrożone, najpierw je rozmroź.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ciasto posyp mąką i rozwałkuj na arkuszu pergaminu na cienką okrągłą tortillę o grubości 2-3 mm.Jeśli chcesz dostać pizzę na grubym cieście, weź Nie 250, ale 350-400 g ciasta, nie rozwałkowując go zbyt cienko. W okręgu, cofając się od krawędzi 1 cm nożem do pizzy, obrysuj okrąg na cieście. Nakłuj wnętrze widelcem, aby ciasto nie pęczniało podczas pieczenia (żałuję, zapomniałem to zrobić, ale ciasto nie pęczniało bez nakłuwania).

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posmaruj ciasto przygotowanym sosem, uważając, aby nie wyjść poza obrysowane krawędzie. Umieść obrabiany przedmiot w piekarniku nagrzanym do 200°C na około 5 minut. W tym czasie krawędzie ciasta nieznacznie wzrosną, tworząc boki. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż nadzienie z kiełbasy, pomidorów, papryki i oliwek na cieście. Posyp pizzę startym serem. Włóż pizzę do piekarnika i piecz w 180°C przez około 10 minut dłużej. Smacznego!

odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .

ciasto do pizzy zobacz Katalog: ciasto do pizzy .

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy