skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z pieczarkami i fasolą? Oczyść pieczarki, umyj. I pokrój w talerze.
Krok 2:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, marchewkę również obrać i zetrzeć na grubej tarce..
Krok 3:
Odcedź fasolę przez sito. W razie potrzeby spłucz.
Krok 4:
Pokrój ogórki kiszone w paski.
Krok 5:
Podsmaż grzyby.
Krok 6:
Podsmaż cebulę i marchewkę.
Krok 7:
Teraz wymieszaj wszystkie składniki.Możesz dodać ząbek czosnku. Sól i pieprz do smaku! Smacznego.
nadchodzi Nowy Rok! I ktoś już pisze menu. A ja dzisiaj spróbowałam nowej sałatki. I podobał mi się. Proponuję spróbować!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g