kotlety z mielonej wołowiny z musztardą na skrobi

obfity obiad dla krewnych nie stanowi problemu-przygotuj kotlety! Uwielbiam posiekane kotlety, ponieważ mięso jest w nich lepsze. Mój mąż jest po prostu zachwycony tym daniem. Przygotowuję różne sosy do tych kotletów, absolutnie każdy nadaje się również do dekoracji. Wolę podawać te kotlety ze świeżymi warzywami.
lerikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 15 g
tłuszcze 36 % 12 g
węglowodany 18 % 6 g
188 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 35 min

1. Połącz posiekaną wołowinę z przyprawami i jajkami.
2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa i posolić.
3. Dodaj musztardę, śmietanę, mąkę i skrobię, dobrze wymieszaj.
4. Mięso powinno stać w lodówce przez jeden dzień.
5. Wymieszaj mięso mielone przed gotowaniem.
6. Smażyć kotlety na oleju roślinnym. Dobrze rozgrzej patelnię i włóż mięso mielone łyżką. Po usmażeniu z jednej strony odwróć na drugą i przykryj. Pod przykryciem gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy