kotlety z mielonej wołowiny z musztardą na skrobi
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Połącz posiekaną wołowinę z przyprawami i jajkami.
2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa i posolić.
3. Dodaj musztardę, śmietanę, mąkę i skrobię, dobrze wymieszaj.
4. Mięso powinno stać w lodówce przez jeden dzień.
5. Wymieszaj mięso mielone przed gotowaniem.
6. Smażyć kotlety na oleju roślinnym. Dobrze rozgrzej patelnię i włóż mięso mielone łyżką. Po usmażeniu z jednej strony odwróć na drugą i przykryj. Pod przykryciem gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g