skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed rozpoczęciem gotowania należy przygotować składniki. Pokrój królika, obrane ziemniaki i grzyby na duże kawałki. Do gotowania w kotle odpowiednie są tylko duże kawałki.
Krok 2:
Do kotła podajemy 200 gr. olej słonecznikowy i podgrzej go na maksymalnym ogniu do wysokich temperatur. Następnie podajemy królika do kotła, najpierw duże kawałki, a następnie mniejsze. Smażyć królika na złoty kolor, po czym wrzucić grzyby i cebulę, pieprz i sól, smażyć wszystko na złoty kolor.
Krok 3:
Przed podaniem śmietany przestawiamy piekarnik w tryb gaszenia, zmniejszając ciepło. Wlej śmietanę, dodaj kilka gałązek rozmarynu. Jeśli śmietana zostanie podana we wrzącej wodzie, zwinie się. Wymieszaj wszystko i pozostaw do duszenia przez 15-20 minut.
Krok 4:
Przed podaniem potrawy można posiekać natkę pietruszki lub koperek i posypać na wierzchu. Smacznego!
ten przepis jest idealny dla tych, którzy lubią wyjeżdżać za miasto w weekendy i gotować coś pysznego dla swojej rodziny.
jeśli nie lubisz mięsa królika, możesz bezpiecznie zastąpić je innym rodzajem mięsa. Idealny do zastąpienia mięso z indyka. Metoda została wypróbowana więcej niż raz. Jeśli nie masz pod ręką rozmarynu, możesz bezpiecznie zmienić go na tymianek lub tymianek.Chociaż nie zapominaj, że rozmaryn zdradzi potrawie niepowtarzalny zapach lasu. Składniki są przeznaczone do gotowania w kotle o pojemności dwunastu litrów. W sprzedaży są specjalne kotły do gotowania w zwykłej kuchni na gaz. Dlatego możesz gotować w zwykłych warunkach domowych.
śmietana jest z natury tłusta i można ją zastąpić kwaśną śmietaną. Jednocześnie danie nie zmieni znacząco smaku, ale stanie się mniej tłuste.
do gotowania w kotle mięso królika i nie tylko trzeba smażyć na dużych kawałkach, ponieważ podczas serwowania gotowego dania wygląda piękniej. Ten przepis jest bardzo odpowiedni do gotowania dla tych, którzy nie mają czasu na długie gotowanie. W ciągu jednej godziny, podczas przygotowywania stołu, danie jest przygotowywane bez większych problemów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g