grillowane langusty w marynacie sezamowej z imbirem

przepis pasuje do stołu jako niezrównany przysmak. Ten przepis jest idealny na piknik na łonie natury. Ponieważ w domu w mieszkaniu nie można osiągnąć takiego smaku! Zapach mgiełki w langoustine spodoba się wszystkim.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 16 g
tłuszcze 39 % 11 g
węglowodany 4 % 1 g
163 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed marynowaniem langusty należy przetworzyć: oddzielić od głów i spłukać pod bieżącą wodą z jelit.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować marynatę, musisz stopić masło i wymieszać w nim wszystkie składniki sosu. Pozostaw część marynaty na sos do gotowych langustyn. Moczyć langusty w pozostałej marynacie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Grilluj krewetki przez 1,5 min. z każdej strony. Smacznego!!!

mięso jest podstawą naszego przepisu na langusty-źródło białek, tłuszczów i całej listy przydatnych pierwiastków – jodu, cynku, magnezu, żelaza, fosforu, selenu i miedzi. Ta kombinacja elementów utrzymuje zdrową skórę i włosy, poprawia wzrok, wzmacnia kości. Te elementy są odpowiedzialne za lepszy metabolizm, a także za efektywne funkcjonowanie mózgu. Dlatego ten przepis będzie przydatny dla wszystkich grup wiekowych.
zgodnie z tym przepisem możesz gotować nie tylko langusty, ale także każdą rybę morską. Jednocześnie po usmażeniu na grillu bardzo dobrze jest wlać świeżo wyciśnięty sok z cytryny na wierzch. Sos sezamowy nie jest częstym gościem na stołach zwykłych konsumentów, jest zrozumiały. Cena jest kilkakrotnie wyższa niż tradycyjne sosy. Ale polecam do rzadkiego korzystania z niego. Tak więc smak zdradza SOS niesamowity. A do pieczonych potraw morskich z grilla zdradza doskonałą nutę pikanterii i mile zaskoczy gości niekonwencjonalnym podejściem do gotowania. Jestem pewien, że będą zadowoleni.
należy zauważyć, że przepis przyda się do gotowania w naturze na pikniku. Zwłaszcza jeśli dzieci lub goście muszą szybko podać coś na stole. Nic nie dzieje się szybciej niż smażenie langusty. Dwie minuty z jednej strony na dobrze rozgrzanych węglach i dwie minuty z drugiej strony. Ale jednocześnie konieczne jest wcześniejsze marynowanie i płukanie langustyn w domu. Mycie ich w naturze zajmie dużo czasu i dużo wody.
smak langusty jest podobny do smaku raków tradycyjnie gotowanych w naszym regionie do piwa, więc dla miłośników piwa ten przepis również się przyda.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Homar (mięso szyi) - 88   kcal/100g
  • Langustin - 112   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy