skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed marynowaniem langusty należy przetworzyć: oddzielić od głów i spłukać pod bieżącą wodą z jelit.
Krok 2:
Aby przygotować marynatę, musisz stopić masło i wymieszać w nim wszystkie składniki sosu. Pozostaw część marynaty na sos do gotowych langustyn. Moczyć langusty w pozostałej marynacie.
Krok 3:
Grilluj krewetki przez 1,5 min. z każdej strony. Smacznego!!!
mięso jest podstawą naszego przepisu na langusty-źródło białek, tłuszczów i całej listy przydatnych pierwiastków – jodu, cynku, magnezu, żelaza, fosforu, selenu i miedzi. Ta kombinacja elementów utrzymuje zdrową skórę i włosy, poprawia wzrok, wzmacnia kości. Te elementy są odpowiedzialne za lepszy metabolizm, a także za efektywne funkcjonowanie mózgu. Dlatego ten przepis będzie przydatny dla wszystkich grup wiekowych.
zgodnie z tym przepisem możesz gotować nie tylko langusty, ale także każdą rybę morską. Jednocześnie po usmażeniu na grillu bardzo dobrze jest wlać świeżo wyciśnięty sok z cytryny na wierzch. Sos sezamowy nie jest częstym gościem na stołach zwykłych konsumentów, jest zrozumiały. Cena jest kilkakrotnie wyższa niż tradycyjne sosy. Ale polecam do rzadkiego korzystania z niego. Tak więc smak zdradza SOS niesamowity. A do pieczonych potraw morskich z grilla zdradza doskonałą nutę pikanterii i mile zaskoczy gości niekonwencjonalnym podejściem do gotowania. Jestem pewien, że będą zadowoleni.
należy zauważyć, że przepis przyda się do gotowania w naturze na pikniku. Zwłaszcza jeśli dzieci lub goście muszą szybko podać coś na stole. Nic nie dzieje się szybciej niż smażenie langusty. Dwie minuty z jednej strony na dobrze rozgrzanych węglach i dwie minuty z drugiej strony. Ale jednocześnie konieczne jest wcześniejsze marynowanie i płukanie langustyn w domu. Mycie ich w naturze zajmie dużo czasu i dużo wody.
smak langusty jest podobny do smaku raków tradycyjnie gotowanych w naszym regionie do piwa, więc dla miłośników piwa ten przepis również się przyda.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Homar (mięso szyi) - 88 kcal/100g
- Langustin - 112 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g