Wątroba Piękna Wschodu
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wątrobę na porcje i ubij jak kotlety. Następnie pokrój w długie paski. Jeśli masz wątróbkę drobiową, nie powinieneś jej bić.
Krok 2:
Posyp wątrobę skrobią, papryką, solą, wyciśnij czosnek i dodaj olej roślinny. Wymieszaj i pozostaw na 20 minut.
Krok 3:
Wymieszaj sos sojowy, miód i koncentrat pomidorowy.
Krok 4:
Pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 5:
Gdy wątroba zostanie marynowana, usmaż ją ze wszystkich stron na oleju roślinnym.
Krok 6:
Następnie dodaj cebulę.
Krok 7:
Zalej powstałą masę wrzącą wodą i wymieszaj.
Krok 8:
Polej wątrobę sosem i gotuj na wolnym ogniu przez 7-10 minut pod zamkniętą pokrywką. Podawaj z ulubionym dodatkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowy liver - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g