chude ciasto czekoladowe z kawą
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, kakao w proszku.Dodaj kawę rozpuszczalną i olej roślinny do wody, wymieszaj, a następnie dodaj do suchych składników i dokładnie ugniataj, aż będzie równomierny. Gasimy sodę octem i dodajemy do ciasta. Ciasto rozprowadzamy do formy i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż będzie gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g