grzybowe
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie żywności.
Krok 2:
Zetrzyj jajko na grubej tarce.
Krok 3:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 4:
Cebulę kroimy i rozgotowujemy w multicookerze tryb & quot; smażenie & quot; 7-10 min. Czas zależy od ilości cebuli.
Krok 5:
Ugotowane grzyby wkładamy wcześniej do miski multicookera. Smażyć w trybie "smażenia" przez godzinę (od czasu do czasu mieszając, aby grzyby nie smażyły się tylko z jednej strony.
wymieszaj wszystkie składniki i dodaj śmietanę.Najważniejsze przed mieszaniem jest to, że cebula i grzyby ostygną. W przeciwnym razie ser się stopi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g