grzybowe

pyszne.Przepis nie jest trudny do przygotowania. Możesz użyć zarówno sałatki, jak i nadzienia do ciasta, placków i naleśników. Smacznego.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 40 % 4 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie żywności.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj jajko na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebulę kroimy i rozgotowujemy w multicookerze tryb & quot; smażenie & quot; 7-10 min. Czas zależy od ilości cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ugotowane grzyby wkładamy wcześniej do miski multicookera. Smażyć w trybie "smażenia" przez godzinę (od czasu do czasu mieszając, aby grzyby nie smażyły się tylko z jednej strony.

wymieszaj wszystkie składniki i dodaj śmietanę.Najważniejsze przed mieszaniem jest to, że cebula i grzyby ostygną. W przeciwnym razie ser się stopi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy