ryba w cieście piwnym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokroić filety na małe kawałki, posolić i odstawić
Weźmy ciasto. Wszystko jest bardzo proste
weź jajko i podziel na żółtko i białko. Dodaj mąkę, piwo, sól do żółtka i mieszaj, aż będzie gładka.
białko wbijamy w bujną pianę.
dodaj białka do ciasta i mieszaj, aż będą gładkie. Nasze ciasto jest gotowe.
przejdź do pieca. Rozgrzej olej na patelni. Zanurz rybę w cieście i smaż z 2 stron na złoty kolor.
ryba jest gotowa, smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g