skład / składniki
metoda gotowania
przed gotowaniem należy marynować rapany. Po pokrojeniu na małe kawałki dodaj czosnek i sos sojowy. Możesz to zrobić w nocy, aby owoce morza stały w marynacie przez dwanaście godzin.
podgrzej patelnię oliwą z oliwek i usmaż przygotowane rapany. W tym procesie dodaj sos sojowy. Czas trwania obróbki cieplnej nie powinien przekraczać trzech minut. Po usmażeniu rapanów wyłącz ogień i pozwól im ostygnąć.
po pokrojeniu bakłażana w kostkę, zwiń go w sól i pozostaw na godzinę, aby usunąć gorycz. Po tym czasie myjemy go i suszymy. Po zwinięciu każdego kawałka w skrobię smażyć w głębokim tłuszczu przez kilka minut, aby nabrały rumianego wyglądu.
następnie połóż cienkie plasterki pomidora na naczyniu, nałóż ocet balsamiczny na wierzch. Posiekane liście sałaty łączą się w pojemnikach z bakłażanem i rapanami. Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, wszystko wymieszaj, rozłóż na talerzu na pomidorach.
Udekoruj danie ogórkiem. Pocieramy parmezan i posypujemy nim sałatkę. Dodaj sól morską i pieprz.
sałatka jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Rapany - 77 kcal / 100g