skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój warzywa w paski, możesz opcjonalnie w warcaby lub kostkę, jak chcesz.
Krok 2:
Napełnij kurczaka zimną wodą i umieść na kuchence. Gdy woda się zagotuje, usuń piankę z bulionu i zmniejsz ogień. Podczas gotowania bulionu smażyć warzywa.
Krok 3:
Wlej olej roślinny na patelnię i rozłóż cebulę. Lekko usmaż i dodaj marchewki. Następnie słodka papryka, masło, pomidory i koncentrat pomidorowy. Warzywa gotowaliśmy przez 15 minut.
Krok 4:
Rosół gotował się przez 1 godzinę. Łyżką cedzakową wyjmujemy kurczaka z bulionu i usuwamy do ostygnięcia, w przyszłości oddzielamy mięso od kości.
Krok 5:
Wrzuć kapustę do wrzącego bulionu. Gdy się zagotuje, dodaj ziemniaki. Gotuj przez 15 minut. Następnie przenosimy smażone warzywa z koncentratem pomidorowym na patelnię i kontynuujemy gotowanie przez kolejne 10 minut.
Krok 6:
Dodaj buraki i zagotuj. Następnie cukier, ocet, sól, liść laurowy, czarny pieprz, kurczak, czosnek, zioła.
Krok 7:
1 minutę gotuj i wyłącz. Odstawiamy barszcz na 20 minut bez zamykania pokrywki. (w przeciwnym razie Barszcz straci swój kolor.)
wszystko to możesz obejrzeć na wideo. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g