barszcz na bulionie z kurczaka z gotowanymi burakami

pyszny, bogaty barszcz dla całej rodziny. Spróbuj ugotować pyszny barszcz z gotowanymi burakami.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 30 % 3 g
53 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój warzywa w paski, możesz opcjonalnie w warcaby lub kostkę, jak chcesz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełnij kurczaka zimną wodą i umieść na kuchence. Gdy woda się zagotuje, usuń piankę z bulionu i zmniejsz ogień. Podczas gotowania bulionu smażyć warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej roślinny na patelnię i rozłóż cebulę. Lekko usmaż i dodaj marchewki. Następnie słodka papryka, masło, pomidory i koncentrat pomidorowy. Warzywa gotowaliśmy przez 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rosół gotował się przez 1 godzinę. Łyżką cedzakową wyjmujemy kurczaka z bulionu i usuwamy do ostygnięcia, w przyszłości oddzielamy mięso od kości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wrzuć kapustę do wrzącego bulionu. Gdy się zagotuje, dodaj ziemniaki. Gotuj przez 15 minut. Następnie przenosimy smażone warzywa z koncentratem pomidorowym na patelnię i kontynuujemy gotowanie przez kolejne 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj buraki i zagotuj. Następnie cukier, ocet, sól, liść laurowy, czarny pieprz, kurczak, czosnek, zioła.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    1 minutę gotuj i wyłącz. Odstawiamy barszcz na 20 minut bez zamykania pokrywki. (w przeciwnym razie Barszcz straci swój kolor.)

wszystko to możesz obejrzeć na wideo. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy