kotlety z łosia
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
zaczynamy przygotowywać to danie, rozmrażając łosia (jeśli to konieczne), spłukując go, krojąc na małe kawałki. Następnie przepuszczamy przygotowane mięso przez maszynę do mięsa (można to zrobić dwa razy), przekręcamy również obraną cebulę i biały chleb pszenny namoczony w mleku. Następnie dokładnie wymieszaj przygotowaną przez nas masę kotleta. Jeśli użyłeś chudego kawałka łosia, możemy również dodać kawałek boczku wieprzowego skręcony w maszynce do mięsa do mielonego mięsa. Teraz z naszego mięsa mielonego tworzymy małe podłużne kotlety i zwijamy je w bułce tartej. Następnie smażymy nasze kotlety z obu stron na złoty kolor. Kiedy wszystkie kotlety są gotowe, można je podać do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal / 100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Łosiatyna - 100 kcal/100g