ziemniaki z wołowiną i marchewką w powolnej kuchence

cóż, bardzo smaczne domowe danie! Spodoba się wszystkim! Aromat duszonych ziemniaków z mięsem zawsze przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, ponieważ jest tak domowy pyszny! Wraz z pojawieniem się multicookera w moim domu gotuję go częściej, okazuje się bardzo smaczny, jak z dzieciństwa, a gotowanie jest znacznie łatwiejsze!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 44 % 7 g
77 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ustawiamy program & quot; pieczenie" i zostawiamy go do rozgrzania, mam go co najmniej 45 minut, potrzebujemy programu na około 30 minut, wtedy trzeba będzie go wymusić

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jeśli kawałek wołowiny ma tłuszcz, taki jak mój, pokrój go i drobno posiekaj

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Stopić tłuszcz w powolnej kuchence do skwarków, ale jeśli masz chudą wołowinę, weź 1-2 stół. l. olej roślinny

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tymczasem pokroję wołowinę w kostkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj cebulę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś mięso do miski Multicooker na skwarki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piecz wołowinę w tym trybie przez 10 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Trzy marchewki, dziś wziąłem drobną tarkę, aby marchewka całkowicie rozpuściła się w gotowym naczyniu

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do smażonej wołowiny rozłóż cebulę i marchewkę, wymieszaj i pozostaw na kolejne 10 minut

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie dodaj około 1 stosu. gorącej wody tak, aby przykryła mięso

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wystawiamy program & quot;dusić" na 1 godzinę i spokojnie idziemy robić swoje, niech Multicooker pracuje

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gdy zabrzmi sygnał dźwiękowy, wlej sok pomidorowy, a jeśli pozostało mało płynu, trochę wody

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ponownie wystawiamy program & quot; dusić" przez 30 minut. Oczywiście można od razu ustawić na 1,5 godziny, ale wiem na pewno, że nie przegapię właściwego momentu, ponieważ Multicooker wyda sygnał dźwiękowy i wyłączy się

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Około 10 minut przed końcem programu pokrój ziemniaki w kostkę, które już w tym momencie zostały wyczyszczone i dobrze umyte

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gdy zabrzmi sygnał o zakończeniu programu, włóż ziemniaki do miski

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Przełóż ząbek czosnku przez prasę

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dodaj trochę mieszanki papryki

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Następnie świeżo zmielony czarny pieprz

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Solim

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Dodaj szczyptę bazylii lub innych ulubionych przypraw do smaku

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Napełnij gorącą wodą, aby przykryła ziemniaki

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Mieszamy

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Wystawiamy program & quot; dusić" na 50 minut

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Po określonym czasie nasze domowe duszone ziemniaki z wołowiną są gotowe

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Podajemy z ziołami i sałatką warzywną, u mnie sałatka z czerwonej kapusty

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy