skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Ustawiamy program & quot; pieczenie" i zostawiamy go do rozgrzania, mam go co najmniej 45 minut, potrzebujemy programu na około 30 minut, wtedy trzeba będzie go wymusić
Krok 3:
Jeśli kawałek wołowiny ma tłuszcz, taki jak mój, pokrój go i drobno posiekaj
Krok 4:
Stopić tłuszcz w powolnej kuchence do skwarków, ale jeśli masz chudą wołowinę, weź 1-2 stół. l. olej roślinny
Krok 5:
Tymczasem pokroję wołowinę w kostkę
Krok 6:
Drobno posiekaj cebulę
Krok 7:
Przenieś mięso do miski Multicooker na skwarki
Krok 8:
Piecz wołowinę w tym trybie przez 10 minut
Krok 9:
Trzy marchewki, dziś wziąłem drobną tarkę, aby marchewka całkowicie rozpuściła się w gotowym naczyniu
Krok 10:
Do smażonej wołowiny rozłóż cebulę i marchewkę, wymieszaj i pozostaw na kolejne 10 minut
Krok 11:
Następnie dodaj około 1 stosu. gorącej wody tak, aby przykryła mięso
Krok 12:
Wystawiamy program & quot;dusić" na 1 godzinę i spokojnie idziemy robić swoje, niech Multicooker pracuje
Krok 13:
Gdy zabrzmi sygnał dźwiękowy, wlej sok pomidorowy, a jeśli pozostało mało płynu, trochę wody
Krok 14:
Ponownie wystawiamy program & quot; dusić" przez 30 minut. Oczywiście można od razu ustawić na 1,5 godziny, ale wiem na pewno, że nie przegapię właściwego momentu, ponieważ Multicooker wyda sygnał dźwiękowy i wyłączy się
Krok 15:
Około 10 minut przed końcem programu pokrój ziemniaki w kostkę, które już w tym momencie zostały wyczyszczone i dobrze umyte
Krok 16:
Gdy zabrzmi sygnał o zakończeniu programu, włóż ziemniaki do miski
Krok 17:
Przełóż ząbek czosnku przez prasę
Krok 18:
Dodaj trochę mieszanki papryki
Krok 19:
Następnie świeżo zmielony czarny pieprz
Krok 20:
Solim
Krok 21:
Dodaj szczyptę bazylii lub innych ulubionych przypraw do smaku
Krok 22:
Napełnij gorącą wodą, aby przykryła ziemniaki
Krok 23:
Mieszamy
Krok 24:
Wystawiamy program & quot; dusić" na 50 minut
Krok 25:
Po określonym czasie nasze domowe duszone ziemniaki z wołowiną są gotowe
Krok 26:
Podajemy z ziołami i sałatką warzywną, u mnie sałatka z czerwonej kapusty
Krok 27:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g