mięso z sosem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, drobno posiekaj.
2. Umyj wołowinę, pokrój na porcje.
3. Rozgrzej patelnię z olejem, włóż do niej cebulę z mięsem, sól. Smaż, aż mięso zmieni kolor.
4. Następnie dodaj mąkę i koncentrat pomidorowy, wymieszaj i smaż przez kilka minut.
5. Dodaj wodę i mieszając zagotuj. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut.
6. Wyłącz ogień i odstaw na kolejne 5 minut.
mięso z sosem jest gotowe!
oczywiście nie zapomnij przygotować ulubionego przystawki na ten moment i dodaj do niego mięso z sosem:)
wszystkiego najsmaczniejszego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g