gulasz z jabłkami i warzywami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Spędzamy 20 minut na zabiegach wodnych (i nie tylko) na warzywa, myjemy je, suszymy, czyścimy. Następnie kroimy wszystko w kostkę, koła, paski, pierścienie, półpierścienie, szynki itp.
2. Dusić cebulę i kapustę przez 10 minut.
3. Wrzuć ziemniaki do kapusty.
4. Po 5-10 minutach rzucamy inne warzywa. Na końcu kładziemy kwaśny (pomidory i koncentrat pomidorowy). Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
5. Dodaj jabłko do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
6. Możesz zostawić pod pokrywką, możesz wysłać link do piekarnika. Możesz ogólnie gotować w piekarniku.
2. Dusić cebulę i kapustę przez 10 minut.
3. Wrzuć ziemniaki do kapusty.
4. Po 5-10 minutach rzucamy inne warzywa. Na końcu kładziemy kwaśny (pomidory i koncentrat pomidorowy). Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
5. Dodaj jabłko do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
6. Możesz zostawić pod pokrywką, możesz wysłać link do piekarnika. Możesz ogólnie gotować w piekarniku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g