Sałatka z zielonych pomidorów z papryką i cebulą

bardzo smaczna,łatwa do przygotowania sałatka na zimę bez sterylizacji.
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 78 % 7 g
42 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

wszystkie składniki pokroić i posolić, wymieszać i odstawić na noc. Rano spuść sok. Dodaj pieprz, ocet, olej roślinny, cukier. dusić przez 30 minut ,mieszając. Następnie włóż na gorąco do przetworzonych słoików i natychmiast zwiń.
sałatka jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy