Sałatka z zielonych pomidorów z papryką i cebulą
skład / składniki
50
porcje:
metoda gotowania
wszystkie składniki pokroić i posolić, wymieszać i odstawić na noc. Rano spuść sok. Dodaj pieprz, ocet, olej roślinny, cukier. dusić przez 30 minut ,mieszając. Następnie włóż na gorąco do przetworzonych słoików i natychmiast zwiń.
sałatka jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g