skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować zupę grzybową z kurczakiem z pieczarek z ziemniakami? Aby zrobić zupę, możesz wziąć dowolne części kurczaka. Tylko wstępnie spłucz i usuń skórę. Przykryj kurczaka zimną wodą, podpal i zagotuj. Po podgrzaniu utworzy się piana, należy ją usunąć. Gotuj kurczaka przez 30 do 40 minut. Następnie wyjmij kurczaka z bulionu, ostudź trochę i oddziel mięso od kości. Odcedź bulion i włóż do niego mięso
Krok 2:
Obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój obrane ziemniaki na małe kawałki i dodaj do bulionu do kurczaka. Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 3:
Podczas gotowania ziemniaków zajmij się smażeniem. Spuść płyn z pieczarek w puszkach i pokrój każdy na 2-3 części.
Krok 4:
Obierz cebulę i marchewkę. Posiekaj cebulę i smaż razem z pieczarkami na gorącej patelni, dodając niewielką ilość oleju roślinnego przez 1-2 minuty.
Krok 5:
Następnie dodaj marchewki starte na średniej tarce na patelnię. Wymieszać. I smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 6:
Dodaj smażone grzyby z warzywami do garnka. Do smaku dodaj trochę soli i przypraw do zupy. Możesz dodać trochę posiekanych ziół. Doprowadź wszystko jeszcze raz do wrzenia i zdejmij z ognia. Przykryj i odstaw na 10-15 minut. Wlej gotową zupę do talerzy i podawaj. Smacznego!
taką zupę można znaleźć w menu wielu krajów na całym świecie. A wszystko dlatego, że jest bardzo wszechstronny. Można go przygotować jako zupę puree, po prostu mieląc wszystkie składniki w blenderze.
do jego przygotowania można użyć zarówno pieczarek w puszkach, jak i świeżych!
możesz uzupełnić zupę podczas gotowania zbożami, takimi jak ryż, kasza gryczana lub soczewica. Lub warzywa-brokuły, papryka lub pomidory.
dodanie świeżych ziół do zupy doskonale ją uzupełnia i wydobywa smak wszystkich składników, które doskonale się uzupełniają.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g