skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrawy, które przydadzą się do aromatycznej zupy z boczniakami. Dokładnie umyj grzyby, aby nie pozostały na nich śmieci i ziemi.
Krok 2:
Pokrój boczniaki na małe kawałki, bardzo małe grzyby można pozostawić w całości.
Krok 3:
Wyślij je na patelnię.
Krok 4:
Wlej wodę do garnka. Prawie zawsze mam bulion z kurczaka w lodówce, więc użyłem go do zrobienia zupy. Postaw patelnię na dużym ogniu i poczekaj, aż się zagotuje. Następnie zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj boczniaki pod zamkniętą pokrywką przez około 10 minut.
Krok 5:
Podczas gotowania grzybów przygotuj resztę. Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę. Opłucz warzywa i zioła pod bieżącą wodą.
Krok 6:
Pokrój ziemniaki w średniej wielkości kostkę lub kostki, jak chcesz.
Krok 7:
Marchewki można zetrzeć na grubej tarce lub pokroić ręcznie. Zwykle kroję w kostkę, ponieważ uwielbiam kawałki marchewki w gotowej zupie. Drobno posiekaj cebulę.
Krok 8:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Wyślij cebulę i marchewkę do smażenia na dużym ogniu. Ciągle mieszając gotuj przez około 1-2 minuty.
Krok 9:
Dodaj ogień na kuchence do maksimum. Dodaj ziemniaki do garnka z grzybami i Posol zupę do smaku. Po ugotowaniu ponownie zmniejsz kuchenkę i gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe. Zajmie ci to około 15-20 minut.
Krok 10:
Pokrój pomidora tak drobno, jak to możliwe. Lepiej jest używać pomidorów słodkich odmian, nadadzą gotowemu daniu szczególny smak(czasami używam do zupy Cherry). W razie potrzeby możesz wstępnie usunąć skórkę z pomidorów.
Krok 11:
Gdy ziemniaki będą gotowe, wyślij smażenie, liść laurowy i pomidory na patelnię. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Krok 12:
W tym czasie drobno posiekaj warzywa. Koperek i zielona młoda cebula świetnie nadają się do zup grzybowych.
Krok 13:
Dodaj warzywa do zupy, przykryj garnek pokrywką i zdejmij z ognia. Pozostaw gotowe danie na chwilę (wystarczy 10-15 minut).
Krok 14:
W razie potrzeby posyp zupę mieloną papryką przed podaniem.
Krok 15:
Możesz dodać pajęczynę do takiej zupy pod koniec gotowania makaronu, a następnie wysłać warzywa do rondla, wszystko wymieszać i natychmiast zdjąć z ognia. Po 10 minutach nalegania makaron osiągnie pełną gotowość. Na tej patelni dodaję 2 łyżki. L. bez zjeżdżalni makaronu.
Krok 16:
Podawaj, zupa jest gotowa!
zupy grzybowe są pyszne ze śmietaną, zupa z boczniaków nie jest wyjątkiem.
świeża śmietana i ziele angielskie świetnie nadają się do takich zup.
z określonej liczby składników uzyskuje się pierwsze danie o średniej gęstości.
musisz spróbować!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal / 100g