skład / składniki
metoda gotowania
najpierw musisz zrobić rybę:
1. Rozmrozić czerwone oko, oczyścić z łusek i wnętrzności, umyć.
2. Wlać sok z cytryny, sól, natrzeć przyprawami rybnymi.
3. Pozostaw rybę do marynowania na 15-20 minut.
podczas marynowania ryby możesz zacząć przygotowywać warzywa:
1. Warzywa umyć i osuszyć.
2. Pokrój bakłażany w pierścienie o grubości 10 mm i dodaj sól z obu stron, aby gorycz zniknęła.
3. Pomidory są również cięte na pierścienie 10-15 mm.
4. Obierz paprykę i pokrój wzdłuż na 4-6 części (w zależności od wielkości papryki).
włącz piekarnik do rozgrzania i kontynuuj gotowanie, co jest konieczne:
1. Zmyć sól z bakłażana i wysuszyć.
2. Połóż folię na blasze do pieczenia i posmaruj oliwą z oliwek.
3. Ułóż bakłażany i paprykę w jednej warstwie na folii.
4. Połóż rybę na warzywach.
5. Rozłóż pomidory następną warstwą.
6. Zawiń rybę z warzywami w folię, aby sok z naczynia nie spływał na blachę do pieczenia.
7. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30 minut.
8. Ostrożnie rozłóż folię, aby nie poparzyć się parą nagromadzoną w kopercie.
podawaj rybę z dodatkiem warzyw, polewając sokiem, który pozostał w folii.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Czerwonooka - 125 kcal/100g