skład / składniki
metoda gotowania
ryba jest dobra dla organizmu, ponieważ zawiera fosfor, aminokwasy i zdrowe tłuszcze. Ale nie wszyscy kochają ryby, więc gotowanie klopsików rybnych będzie doskonałym wyjściem z sytuacji.
musisz gotować klopsiki z navagi w ten sposób:
1. Opłucz i oczyść ryby z płetw, łusek, ogona i grzbietu.
2. Pokrój rybę na kawałki i umieść w blenderze.
3. Zmiel rybę w blenderze, aż będzie mielona.
4. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki na średniej tarce.
5. Marchewki z cebulą smażyć na oleju roślinnym.
6. Do mielonej ryby dodaj gotowany ryż, podsmażoną marchewkę i cebulę.
7. Dodaj jajko, sól, przyprawy do mielonego mięsa.
8. Wymieszaj mięso mielone i uformuj z niego klopsiki.
9. Złożyć klopsiki rybne do formy i zalać bulionem z kurczaka, dodać przyprawę do ryb i zioła.
10. Piecz klopsiki rybne w piekarniku przez 25 minut (t = 180 C).
smaczne i zdrowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal / 100g
- Nawaga - 73 kcal/100g