klopsiki navaga w piekarniku

Zrób pyszne klopsiki navaga, które po prostu rozpływają się w ustach! Obfite i proste danie, które przygotowały nasze babcie. Delikatne klopsiki rybne w soczystym bulionie z kurczaka zachwyciły nie tylko smakiem, ale także łatwością gotowania. Ten przepis wzbogacił kolekcję ulubionych potraw i dzielę się nim z wami.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 46 % 13 g
136 kcal
IG: 15 / 85 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

ryba jest dobra dla organizmu, ponieważ zawiera fosfor, aminokwasy i zdrowe tłuszcze. Ale nie wszyscy kochają ryby, więc gotowanie klopsików rybnych będzie doskonałym wyjściem z sytuacji.

musisz gotować klopsiki z navagi w ten sposób:

1. Opłucz i oczyść ryby z płetw, łusek, ogona i grzbietu.
2. Pokrój rybę na kawałki i umieść w blenderze.
3. Zmiel rybę w blenderze, aż będzie mielona.
4. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki na średniej tarce.
5. Marchewki z cebulą smażyć na oleju roślinnym.
6. Do mielonej ryby dodaj gotowany ryż, podsmażoną marchewkę i cebulę.
7. Dodaj jajko, sól, przyprawy do mielonego mięsa.
8. Wymieszaj mięso mielone i uformuj z niego klopsiki.
9. Złożyć klopsiki rybne do formy i zalać bulionem z kurczaka, dodać przyprawę do ryb i zioła.
10. Piecz klopsiki rybne w piekarniku przez 25 minut (t = 180 C).

smaczne i zdrowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal / 100g
  • Nawaga - 73   kcal/100g

Podobne przepisy