skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj potrawy na sałatkę. Mam duże marchewki o takiej wadze, jak to konieczne, jeśli masz mniej marchewek, weź dwie lub trzy, aby uzyskać 250 gramów. Majonez o zawartości tłuszczu 50%. Ser z papryką.
Krok 2:
Usuń skórkę z marchewki cienką warstwą i pokrój ją w paski. Podzieliłem marchewki na 3 części, a następnie pokroiłem każdą z nich na talerze, a już talerze na słomki. Musisz ciąć tak cienko, jak to możliwe. Do krojenia możesz również użyć koreańskiej tarki do marchwi lub zwykłej, ale podobała mi się ta opcja.
Krok 3:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 4:
Obierz czosnek i trzy na drobnej tarce lub przepuść przez prasę. Czosnek można natychmiast wziąć Nie dwa, ale trzy ząbki, ale pod koniec gotowania można dodać do smaku, jeśli chcesz, aby sałatka była ostrzejsza.
Krok 5:
Wlej wszystkie produkty przygotowane na sałatkę do dużej głębokiej miski: marchewkę, ser i czosnek, dodaj majonez. Smak sałatki będzie również zależeć od smaku majonezu, więc weź sprawdzony, chociaż najlepiej zrobić domowy.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki. Sałatka jest gotowa. Teraz musi parzyć przez jakiś czas, aby był namoczony i jak najsmaczniejszy.
bardzo łatwy do przygotowania przepis na sałatkę, który można przygotować o każdej porze roku. Marchew wielu jest przechowywana od jesieni w piwnicach, ale także w Sklepie jest zawsze swobodnie dostępna i niedroga. Marchew jest magazynem witamin, które są nam niezbędne dla zdrowia, więc korzyści z tej sałatki są oczywiste. Wybierz soczyste marchewki, wtedy wynik na pewno cię nie zawiedzie. Gotuj i jedz z przyjemnością i dobrym nastrojem. I nie zapomnij traktować swoich przyjaciół!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g