ciasto z krakersów rybnych w pośpiechu bez pieczenia

bardzo soczyste i pyszne ciasto, tylko z pięciu składników! Ciasto z krakersów rybnych bez pieczenia jest bardzo przyjemne do przygotowania. Można go uzupełnić dowolnymi owocami lub jagodami według własnego gustu. Szybki i łatwy deser w kilka minut!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 33 % 15 g
węglowodany 51 % 23 g
258 kcal
IG: 5 / 77 / 18

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto rybne bez pieczenia? Przygotuj produkty do bazy na początek. Jak widać, są tylko trzy składniki. Polecam mleko skondensowane w całości, o zawartości tłuszczu 8,5 procent. Jogurt jest naturalny, bez dodatków, niesłodzony, ponieważ skondensowane mleko ma już dość cukru. Możesz zastąpić ryby dowolnym innym krakersem, jeśli chcesz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W osobnej misce wymieszaj jogurt ze skondensowanym mlekiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj ciasteczka do powstałego kremu, wymieszaj. Zauważ, że go nie szlifuję.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pozostaw ciasteczka w śmietanie w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. W tym czasie jest dobrze nasycony.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podziel zaparzoną masę z ciasteczkami na pół, ułóż w dwóch identycznych kształtach i spłaszcz. Umieść obie formy w lodówce lub zamrażarce na kolejne 1 godzinę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj produkty do przygotowania kremu. Twaróg można zastąpić miękkim serem twarogowym. Wybierz masło o wysokiej zawartości tłuszczu, naturalne i powinno być miękkie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połącz miękkie masło ze skondensowanym mlekiem i mieszaj, aż będzie gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj twaróg i jeszcze raz dobrze wymieszaj. Nie trzeba nic ubijać, wystarczy wymieszać łyżką, widelcem lub szpatułką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przygotuj produkty do nadzienia. Zasadniczo nie można go w ogóle dodać, ciasto okaże się pyszne bez niego. Ale dla soczystości nadal polecam dodanie. Mam to truskawki, które można zastąpić innymi aromatycznymi jagodami lub owocami, zarówno świeżymi, jak i mrożonymi.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umyj truskawki, osusz, usuń ogony. Pokrój jagody na średnie kawałki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zacznij składać ciasto. Złóż ciasto w pierścieniu do gotowania: pierwsza warstwa ciastek, jedna z dwóch, które zastygły w naszej lodówce.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na wierzchu warstwy ciasteczek ułóż jedną z dwóch części truskawek w jednej warstwie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż połowę twarogu na truskawkach i wygładź powierzchnię.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Na śmietanie rozłóż pozostałe truskawki w jednej warstwie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Połóż drugie zamrożone ciasto na wierzchu truskawek.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokryj wierzch i boki ciasta pozostałym kremem twarogowym i wygładź całą jego kruchość. Zamiast specjalnego żelazka można to zrobić szeroką i płaską szpatułką lub nożem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Posyp górę i boki okruchami ciastek i wstaw ciasto do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem udekoruj ciasto ryba bez pieczenia truskawkami i miętą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g

Podobne przepisy