czekoladowa krówka kakaowa do ciasta
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty na krówki czekoladowe.
Krok 2:
W małym pojemniku wymieszaj mleko i cukier. Na małym ogniu podgrzej tę mieszaninę, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści, dodaj kakao, zagotuj i gotuj krówki kakaowe przez 1-2 minuty.
Krok 3:
Zdejmij kremówkę kakaową z ognia, dodaj masło i wymieszaj.
Krok 4:
To wszystko, kremówka czekoladowa z kakao jest gotowa.
Krok 5:
Nakładamy masę na produkt natychmiast po ugotowaniu, aż zdąży się zestalić. Taka krówka może być używana zarówno do nalewania, jak i do wykonywania napisów na ciastach i słodkich ciastach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g