czekoladowa krówka kakaowa do ciasta

Idealne pokrycie każdego ciasta i po prostu pyszny deser! Arcydzieło cukiernicze powinno być nie tylko smaczne, ale także piękne. Taka krówka czekoladowa z kakao jest używana do eklerów, słodkich naleśników, babeczek i niektórych rodzajów ciasteczek, ten pyszny dodatek jest przygotowywany dość szybko i łatwo!!!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 29 % 18 g
węglowodany 65 % 41 g
339 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty na krówki czekoladowe.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W małym pojemniku wymieszaj mleko i cukier. Na małym ogniu podgrzej tę mieszaninę, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści, dodaj kakao, zagotuj i gotuj krówki kakaowe przez 1-2 minuty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zdejmij kremówkę kakaową z ognia, dodaj masło i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    To wszystko, kremówka czekoladowa z kakao jest gotowa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nakładamy masę na produkt natychmiast po ugotowaniu, aż zdąży się zestalić. Taka krówka może być używana zarówno do nalewania, jak i do wykonywania napisów na ciastach i słodkich ciastach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g

Podobne przepisy