skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić grzane wino bezalkoholowe z sokiem? Przygotuj niezbędne składniki. Do bazy Możesz wziąć sok winogronowy i syrop wiśniowy lub odwrotnie - sok wiśniowy i syrop winogronowy. Nie trzeba dodawać miodu do grzanego wina, zwłaszcza jeśli sok i syrop są już słodkie. Możesz dodać więcej lub mniej przypraw do smaku. Jeśli weźmiesz sok winogronowy, możesz użyć dowolnego syropu, nie tylko wiśniowego. I odwrotnie.
Krok 2:
Dokładnie umyj wszystkie owoce. Bez obierania pokrój połówki jabłka, pomarańczy, limonki i cytryny na plasterki.
Krok 3:
Na patelni ułóż przygotowane owoce, dodaj laski cynamonu, gwiazdki anyżu i pąki goździków. Możesz dodać więcej tych przypraw, których smak najbardziej Ci się podoba. Na przykład więcej laski cynamonu lub gwiazdki anyżu. To samo dotyczy owoców. Jeśli nie lubisz goryczy z limonki, możesz jej w ogóle nie dodawać. Tutaj wszystko można dostosować do własnych upodobań.
Krok 4:
Wlej sok winogronowy i syrop wiśniowy do owoców.
Krok 5:
Umieść patelnię na małym ogniu, zagotuj zawartość rondla i gotuj grzane wino na małym ogniu przez 1-2 minuty.
Krok 6:
Spróbuj grzanego wina i dodaj miód, jeśli to konieczne.
Krok 7:
Gotowe grzane wino można natychmiast wlać z owocami do dzbanka lub szklanek. Najpierw usunąłem wszystkie owoce i przyprawy i przecedziłem napój przez sito.
Krok 8:
Wlej gorący napój do specjalnych szklanek z grzanym winem z uchwytami. Aby twoje kubki wyglądały elegancko podczas gotowania grzanego wina, możesz zanurzyć je w krawędziach w syropie, a następnie w misce z cukrem.
Krok 9:
W razie potrzeby dodaj owoce z patelni do szklanek i podawaj grzane wino na stole. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
zamiast przypraw sugerowanych w przepisie możesz użyć gotowych zestawów przypraw do przygotowania grzanego wina.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Sok winogronowy - 54 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
- Laska cynamonu - 261 kcal/100g