skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować ciasto parzone, potrzebujemy patelni z grubym dnem. Wlej do niego 215 gramów wody. Rozpuść olej, możesz razem z wodą. gdy wszystko się zagotuje, dodaj mąkę, możesz wszystko natychmiast i szybko usunąć z ognia.Dobrze wymieszaj drewnianą łyżką. Nie bądź leniwy. Powinny to być szybkie ruchy.Jeśli zobaczysz, że płyn pozostaje w tyle za krawędziami, oznacza to, że jest gotowy. Posolić. A żeby szybciej się ochłodzić, na przykład wkładam do miski z zimną wodą. Teraz ubij jajka trzepaczką i wlej małe porcje do ciasta. Jednocześnie musisz cały czas mieszać. Bardzo ważne jest, aby mieć odpowiednią konsystencję. Jeśli płynnie spływa z łyżki, że tak powiem, jedną kroplą, zrób z niej to, co chciałeś. Jeśli nadal jest trochę płynny. następnie dodaj więcej jajka. Tylko naturalnie należy go wcześniej ubić. Potem biorę celofanową torbę, wkładam tam ciasto i robię różne figurki. Pieczę przez dwadzieścia minut. Jest jeszcze jeden sekret. Przed włożeniem ciastek do piekarnika zwilż blachę do pieczenia wodą. para pomoże im lepiej się podnieść.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g