skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone produkty. Cebula i marchewka, jeśli są duże, weź połowę, jeśli owoce są małe, możesz wziąć je w całości. W przypadku bulionu z kurczaka weź udka z kurczaka lub możesz 3 udka z kurczaka. Jeśli możesz wziąć domowego kurczaka z zupą, lepiej go użyć. Świeże koperek, możesz wziąć pietruszkę lub wszystko razem, do smaku. Ilość makaronu, która się pojawi, będzie odpowiednia na patelnię o pojemności 3 litrów.
Krok 2:
Udka z kurczaka opłukać pod bieżącą zimną wodą, usunąć resztki piór. Jeśli przestrzegasz zasad zdrowej diety, powinieneś usunąć z nich skórę. Nogi zalać zimną wodą, zagotować, odcedzić i opłukać kurczaka. Ponownie zalać zimną wodą (3 litry) i podpalić. Doprowadzić do wrzenia (w razie potrzeby usunąć pianę), zmniejszyć ogień i gotować kurczaka na średnim ogniu przez 30 minut.
Krok 3:
Aby zrobić makaron, przesiej mąkę do głębokiej miski, dodaj szczyptę soli. Zrób dziurę w mące i rozbij do niej jedno jajko. Zagnieść ciasto. Posmaruj ręce olejem roślinnym i zagniataj ciasto przez 5-10 minut. Ciasto jest strome i elastyczne. Gotowe ciasto wyjąć na 15-20 minut w ciepłe miejsce lub pozostawić na stole obok pieca.
Krok 4:
Umyj i obierz warzywa. Drobno posiekaj marchewkę i cebulę. Dodaj pokrojone warzywa do bulionu. Dodaj sól. Koperek umyć i drobno posiekać. Dodaj połowę posiekanego koperku do zupy-robię to według własnych upodobań, lubię gotować i świeży koperek w zupie. Gotuj zupę z warzywami przez 15 minut.
Krok 5:
Jak powstaje domowy makaron do zupy? Rozwałkuj ciasto na stole w bardzo cienki arkusz, staraj się rozwałkować jak najwięcej, aby ciasto było bardzo cienkie. Pozostaw gotowy arkusz na stole na 5 minut, aby wyschł. Następnie zwiń arkusz w niezbyt gęstą rolkę i pokrój bardzo cienko.
Krok 6:
Zdemontuj gotowy makaron rękami i rozłóż na stole. Staraj się, aby makaron nie pękał, ale był długi. Jeśli makaron okazał się dużo dla Twojego gustu, możesz go zapisać na następny raz - w tym celu zostaw go na stole, aby wyschł. Następnie włóż do zamykanego pojemnika do przechowywania. Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.
Krok 7:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodaj pokrojone ziemniaki do zupy. Gotuj przez kolejne 10 minut. Skosztuj zupy i w razie potrzeby dodaj sól.
Krok 8:
Z zupy wyjmij udka z kurczaka. Dodaj ugotowany makaron do zupy, wymieszaj, aby się nie sklejał. Gotuj zupę przez 3 minuty i wyłącz ogrzewanie.
Krok 9:
Gotową zupę pozostawić na kilka minut i można ją wlać do talerzy. Do każdego talerza wlej zupę z makaronem, dodaj posiekane mięso z kurczaka i świeże koperek.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g