ciasto z dyni w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy i myjemy dynię, drobno trzy miąższ w odpowiednim pojemniku.
2. Dodaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i imbir. Mieszać.
3. Wlać olej, ponownie przeszkadzać.
4. Dodaj jajka, ubij.
5. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do pozostałych składników, ponownie wymieszaj.
6. Nasmaruj miskę multicookera olejem, wlej ciasto.
7. Ustawiamy tryb "Pieczenie", czas wynosi 45 minut.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g