skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić marynowaną sałatkę imbirową? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój paluszki krabowe na duże kawałki.
Krok 3:
Pokrój ogórek, kapustę pekińską i jabłko w paski.
Krok 4:
W salaterce połącz paluszki krabowe, jabłko, ogórek, kapustę i imbir razem z marynatą.
Krok 5:
Sól, pieprz, dopraw oliwą z oliwek.
Krok 6:
Wymieszaj.
jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Marynowany imbir - 51 kcal/100g