pęcherzyca żółta marynowana

Przygotuj kawałek lata na zimę! Wypróbuj niepowtarzalny smak! Wszyscy krewni od dawna wiedzą, jak bardzo Nie jestem obojętny na przygotowania na zimę. Jak dobrze jest cieszyć się różnorodnością letnich prezentów w okresie studenckim. W zeszłym roku po raz pierwszy próbowałem marynować pęcherzycę. Te półfabrykaty przede wszystkim opuściły półki spiżarni – wszystkim bardzo podobało się nowe danie. Smakuje trochę podobnie do marynowanych pomidorów, ale nadal ma swój niepowtarzalny urok.
Mama•TimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 55 % 11 g
126 kcal
IG: 45 / 0 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

aby marynować pęcherzycę, musisz trochę popracować:

1. Oczyść jagody z pudełek, dokładnie umyj gorącą wodą.
2. Przygotuj marynatę na kuchence. Aby to zrobić, dodaj do rondla z osoloną wodą: musztardę, skórkę pomarańczową z sokiem, anyż, a także cukier. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, wlej ocet. Ponownie zagotuj i zdejmij z ognia.
3. Pęcherzycę układamy w sterylnych słoikach i napełniamy gorącą marynatą, po usunięciu z niej skórki pomarańczowej.
4. Doprawiamy zawartość każdego słoika oliwą z oliwek, hermetycznie zwijamy.
5. Aby przedmioty z powodzeniem czekały na zimę, nie zapomnij wysterylizować słoików przez co najmniej 15 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Anyż - 337   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Pęcherzyca - 32   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy