pęcherzyca żółta marynowana
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
aby marynować pęcherzycę, musisz trochę popracować:
1. Oczyść jagody z pudełek, dokładnie umyj gorącą wodą.
2. Przygotuj marynatę na kuchence. Aby to zrobić, dodaj do rondla z osoloną wodą: musztardę, skórkę pomarańczową z sokiem, anyż, a także cukier. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, wlej ocet. Ponownie zagotuj i zdejmij z ognia.
3. Pęcherzycę układamy w sterylnych słoikach i napełniamy gorącą marynatą, po usunięciu z niej skórki pomarańczowej.
4. Doprawiamy zawartość każdego słoika oliwą z oliwek, hermetycznie zwijamy.
5. Aby przedmioty z powodzeniem czekały na zimę, nie zapomnij wysterylizować słoików przez co najmniej 15 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Anyż - 337 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Pęcherzyca - 32 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g