pęcherzyca ma bardzo jasny i interesujący smak, dlatego jest tak cenna w gotowaniu. Jego owoce, dojrzałe lub nie do końca Dojrzałe, są używane jako surowiec, a także jako składnik do gotowania. Zielony, żółty, czerwony lub pomarańczowy owoc jest ukryty w skorupie przypominającej chińską latarkę. Ta cudowna roślina ma kilka innych popularnych nazw wśród kulinarnych & mdash; to ananasowa wiśnia, meksykański pomidor lub ziemista żurawina . Jagody rośliny mogą być słodko-słodkie lub odwrotnie, ostre i kwaśne, co z kolei pozwala przygotować wiele różnych, pachnących, pikantnych i niezwykłych smakołyków. W zależności od odmiany Dojrzała jagoda może zaskoczyć smakiem pachnącego melona, świeżego arbuza, aromatem ananasa, truskawek lub pomarańczy jednocześnie, więc przepisy na dania z pęcherzycą mogą być najbardziej niesamowite i niesamowite - nawet dla wyrafinowanych smakoszy. Jest suszony, pokryty cukrem, solony, zwilżony i marynowany. Odmiany warzyw są pieczone, smażone z mięsem, duszone lub podawane jako dodatek. Jest to również wspaniała dekoracja deserów. Po wysuszeniu ziemista żurawina przypomina rodzynki, a niektóre gatunki przypominają suszone morele. Dżem lub dżem z nich ma smak żółtej wiśni, a marynowane owoce przypominają pomidory w puszkach. Zawiera około 10% pektyny i prawie wszystkie znane witaminy. Spożywanie wiśni ananasowych pomoże uniknąć beri-beri w zimie.
128 kcal
1 hour35 minutes
Jeść egzotyczne mięso? Nie wiesz co ugotować?
192 kcal
1 hour50 minutes
Pyszne ciasta z przaśnego ciasta. Nie przechodź!
244 kcal
12 hours
Sama nazwa wskazuje na pyszny smak tego dania. Tak jest!
126 kcal
1 hour10 minutes
Przygotuj kawałek lata na zimę! Wypróbuj niepowtarzalny smak!
29 kcal
1 hour
Chcesz zaskoczyć gości? W takim razie przepis na oryginalne danie jest dla
72 kcal
8 hours10 minutes
Energetyzujący napój witaminowy dla szczupłości i zdrowia! .
Powiązane i dodatkowe kategorie: