Physalis karmelizowany

oryginalna dekoracja ciasta i ciasta! Gotuj! Świetna opcja do dekoracji wypieków, dzięki której możesz zamienić każde ciasto w prawdziwe arcydzieło. Karmelizowana pęcherzyca... Nazwa brzmi kusząco i interesująco, podobnie jak danie zagraniczne. Ale każda gospodyni domowa może przygotować taki przysmak-przepis nie jest skomplikowany. Jagody są błyszczące i piękne.
♥Solii♥+Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 96 % 52 g
215 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

pierwszym krokiem jest zrobienie karmelu:

- w rondelku z grubym dnem wlej cukier i rozpuść go na średnim ogniu, delikatnie mieszając drewnianą szpatułką;
- gdy cukier się rozpuści, gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż powstanie masa karmelowa;
- umieść patelnię w misce z zimną wodą, aby karmel się nie rozgotował i zachował swój kolor;
- zanurz pęcherzycę w masie karmelowej, a następnie połóż na płaskim naczyniu.

za kilka minut oryginalna dekoracja będzie gotowa.

dobry nastrój!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pęcherzyca - 32   kcal/100g

Podobne przepisy