bułki z ogórka z twarogiem i czerwoną rybą

szybko, łatwo, jasno, pięknie, na wakacje! Bułki z ogórka z twarogiem i czerwoną rybą to pyszna przekąska, którą można przygotować w 15 minut. Oryginalnie zaprojektowany, ozdobi każdy świąteczny stół i urozmaici zwykłe menu.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 20 % 3 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki z ogórka z twarogiem i czerwoną rybą? Przygotuj niezbędne produkty. Długi ogórek jest lepszy, daje paski wystarczająco duże, aby zmieścić się w rolce. Jeśli dostępne są tylko krótkie owoce, w porządku, zrób małe bułki. Weź dowolną rybę-pstrąga, łososia, różowego łososia, Ketu. Odpowiednie są zarówno zakupione, jak i solone w domu. Ciekawy smak okaże się z wędzoną rybą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Każda Zieleń zrobi to, co lubisz, ale radziłbym użyć kopru-jego smak dobrze komponuje się z rybą. Warzywa dobrze spłucz pod bieżącą wodą, a następnie osusz ręcznikami papierowymi lub serwetkami. Usuń zbyt grube gałązki. Drobno posiekaj warzywa nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno pokrój rybę w kostkę, im drobniejsza, tym schludniejsza będzie przekąska.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź małą miskę i włóż do niej posiekane warzywa i ryby. Dodaj ser. Możesz wziąć dowolny ser twarogowy, z dodatkami smak będzie jeszcze ciekawszy. Ogólnie rzecz biorąc, odpowiedni jest każdy miękki ser — feta, ser serowy, kremowy, mascarpone. Pamiętaj tylko, że niektóre odmiany serów są bardzo słone, a następnie wybierz ryby lekko solone.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj ogórek, osusz. Weź specjalny nóż do obierania - będą działać najwygodniej. Pokrój ogórek w długie, cienkie paski. Lepiej nie używać pierwszego cięcia skórki ogórka, jest zbyt twardy. Z jednego ogórka można zrobić około 20 pasków.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż pasek na całej długości na planszy. Połóż łyżeczkę nadzienia na samej krawędzi. Istnieje również opcja rozsmarowania go na całej długości, wtedy otrzymasz grubszą, wielowarstwową rolkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Delikatnie przekręć ogórek w rolkę, owijając nadzienie do wewnątrz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przekręć wszystkie paski i całe nadzienie w ten sposób. Aby ozdobić pomidory koktajlowe, pokrój je na połówki. Przebij każdą połowę pomidora wykałaczką i zabezpiecz rolkę. Możesz także użyć specjalnych szaszłyków, ale wydawały mi się trochę za duże.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż bułki na półmisku, udekoruj świeżymi ziołami i podawaj. Smacznego!

warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.

pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

Skóra, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie trzeba jej ciąć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy