skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki z ogórka z twarogiem i czerwoną rybą? Przygotuj niezbędne produkty. Długi ogórek jest lepszy, daje paski wystarczająco duże, aby zmieścić się w rolce. Jeśli dostępne są tylko krótkie owoce, w porządku, zrób małe bułki. Weź dowolną rybę-pstrąga, łososia, różowego łososia, Ketu. Odpowiednie są zarówno zakupione, jak i solone w domu. Ciekawy smak okaże się z wędzoną rybą.
Krok 2:
Każda Zieleń zrobi to, co lubisz, ale radziłbym użyć kopru-jego smak dobrze komponuje się z rybą. Warzywa dobrze spłucz pod bieżącą wodą, a następnie osusz ręcznikami papierowymi lub serwetkami. Usuń zbyt grube gałązki. Drobno posiekaj warzywa nożem.
Krok 3:
Drobno pokrój rybę w kostkę, im drobniejsza, tym schludniejsza będzie przekąska.
Krok 4:
Weź małą miskę i włóż do niej posiekane warzywa i ryby. Dodaj ser. Możesz wziąć dowolny ser twarogowy, z dodatkami smak będzie jeszcze ciekawszy. Ogólnie rzecz biorąc, odpowiedni jest każdy miękki ser — feta, ser serowy, kremowy, mascarpone. Pamiętaj tylko, że niektóre odmiany serów są bardzo słone, a następnie wybierz ryby lekko solone.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.
Krok 6:
Umyj ogórek, osusz. Weź specjalny nóż do obierania - będą działać najwygodniej. Pokrój ogórek w długie, cienkie paski. Lepiej nie używać pierwszego cięcia skórki ogórka, jest zbyt twardy. Z jednego ogórka można zrobić około 20 pasków.
Krok 7:
Rozłóż pasek na całej długości na planszy. Połóż łyżeczkę nadzienia na samej krawędzi. Istnieje również opcja rozsmarowania go na całej długości, wtedy otrzymasz grubszą, wielowarstwową rolkę.
Krok 8:
Delikatnie przekręć ogórek w rolkę, owijając nadzienie do wewnątrz.
Krok 9:
Przekręć wszystkie paski i całe nadzienie w ten sposób. Aby ozdobić pomidory koktajlowe, pokrój je na połówki. Przebij każdą połowę pomidora wykałaczką i zabezpiecz rolkę. Możesz także użyć specjalnych szaszłyków, ale wydawały mi się trochę za duże.
Krok 10:
Ułóż bułki na półmisku, udekoruj świeżymi ziołami i podawaj. Smacznego!
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
Skóra, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie trzeba jej ciąć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g