skład / składniki
metoda gotowania
podobnie jak wiele przystawek kuchni francuskiej, ta sałatka na uroczystą kolację jest prosta, ale jednocześnie wyrafinowana. Najpierw przygotujmy dressing.Aby to zrobić, wymieszaj majonez z musztardą i śmietaną. A im są grubsze, tym lepiej. Wymieszaj olej z orzechów włoskich z octem i dodaj sól i pieprz do smaku. Teraz wszystko wymieszaj. Pieczarki dobrze opłucz pod bieżącą wodą, aby nigdzie nie było ziemi. Pokrój je w kliny i włóż do salaterki.Wlej połowę naszej mieszanki i odstaw na chwilę. Powiedzmy piętnaście minut. Ma to na celu trochę marynowania grzybów. Następnie wrzuć tutaj pomidory, zieloną cebulę i liście sałaty, tylko wstępnie posiekane. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw pozostałym dressingiem i posyp małymi kostkami boczku na wierzchu. Jeśli jesteś wegetarianinem, możesz go zastąpić prażonymi orzechami laskowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Masło orzechowe - 570 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g