kompot z Ranet z aronią bez sterylizacji

cóż, bardzo prosty przepis na przygotowanie i konserwację! Wspaniały przepis na przygotowanie kompotu z Ranet i aronii bez długiego procesu sterylizacji na zimę, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 96 % 22 g
90 kcal
IG: 45 / 0 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego kompotu na nadchodzącą zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełniamy sterylne trzylitrowe słoiki wymaganą ilością Ranetki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż aronię do każdego słoika, którym przykrywamy Ranetki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trzy szklanki cukru do trzylitrowego rondla z przegotowaną wodą na syrop i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ponownie zagotuj wodę i wymieszaj, aby cukier całkowicie się rozpuścił.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej trochę gorącego syropu cukrowego do słoika, aby nie pękł.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej przygotowany syrop cukrowy na samą górę słoików.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrywamy słoiki sterylnymi pokrywkami i odstawiamy do ostygnięcia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po godzinie wlej syrop ze słoików do rondla i umieść go na kuchence, zagotuj, przykrywając pokrywką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej gorący syrop z patelni do słoika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dokładnie nakładamy pokrywkę na słoik i zwijamy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odwróć słoik i umieść go na pokrywie, sprawdź szczelność, a następnie przykryj ciepłym kocem lub kocem, aż kompot całkowicie ostygnie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

kompot z ranetek na zimę bez sterylizacji w 3-litrowym słoiku. Cóż, bardzo prosty przepis na przygotowanie i konserwację z aronią! Piękny i pachnący-kompot z ranetek i aronii na nadchodzącą zimę! Latem, kiedy owoce i jagody są obfite, zdecydowanie powinieneś zrobić z nich użyteczną konserwację, aby w zimnym okresie wspierać organizm zestawem niezbędnych witamin! Proponuję zrobić kompot z delikatnych ranetek i jasnej aronii na zimę bez sterylizacji, który można od razu pić z przyjemnością i podawać jako orzeźwiający napój na każdy dzień. Jest niezrównany i bardzo smaczny! Gotowanie jest pyszne, gotowanie jest proste, gotowanie pysznego kompotu z Ranet i aronii na zimę bez sterylizacji w domu razem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ranetki - 47   kcal/100g
  • Aronia - 52   kcal/100g

Podobne przepisy