skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Pierwszy raz gotowałem z cukrem, ale dla osób, które nie używają cukru, zrobiłem to z miodem i bardzo mi się podobało.
Krok 2:
Umyj czereśnie, osusz i usuń pestki
Krok 3:
Ostrożnie pokrój ostrym nożem na połówki
Krok 4:
Oto takie mięsiste i soczyste piękno
Krok 5:
W przygotowanych i wysterylizowanych słoikach (250 ml) rozprowadź przyprawy. (Za pierwszym razem przesadziłem z cynamonem i Laurem, więc ilość w przepisie jest zmniejszona). Ale możesz umieścić według własnego gustu.
Krok 6:
Ułóż połówki wiśni w słoikach
Krok 7:
Na patelni połącz wodę, ocet balsamiczny, sól i miód (lub cukier). Doprowadź marynatę do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zalej czereśnie gorącą marynatą, aby całkowicie pokryć jagody.
Krok 8:
Umieść serwetkę na dnie szerokiego garnka z gorącą wodą. Upewnij się, że temperatura wody w garnku odpowiada temperaturze puszki przedmiotu obrabianego, w przeciwnym razie puszka może pęknąć. Zanurz słoik w wodzie "na ramionach" i przykryj pokrywką. Doprowadzić wodę do wrzenia i wysterylizować obrabiany przedmiot przy cichym gotowaniu przez 5-8 minut. Wyjmij i zakręć pokrywki.
Krok 9:
Odwróć słoiki, przykryj ciepłym kocem i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 10:
Marynowane wiśnie podawać z serami, pasztetami i daniami mięsnymi.
poznaj sekret przygotowania oryginalnego kęsa wiśni na przyszłość. Czereśnie to słodka jagoda, więc podczas przygotowywania preparatów na zimę będziesz potrzebować bardzo mało cukru (cukier można zastąpić miodem). Czereśnie dojrzewają wczesnym latem, czas zbiorów tej cudownej jagody trwa tylko kilka tygodni. Dlatego teraz Przeczytaj i zapisz w zakładkach porady, jak zrobić półfabrykat z wiśni marynowanych na zimę. Czereśnie uzyskuje się z cierpką nutą i słodko-kwaśnym smakiem. Za bogaty sos można wykorzystać do przygotowania marynaty do szaszłyków z kurczaka lub indyka. Takie pachnące jagody sprawią, że smak każdego mięsa będzie znacznie jaśniejszy i bardziej pikantny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g