skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy przygotowane składniki. Myjemy pomidory i zioła, obieramy cebulę, rozmrażamy owoce morza. Podgrzewamy wodę-konieczne jest, aby woda była gotowana w momencie, gdy wlewamy bazę pomidorową do rondla.
Krok 2:
Trzy pomidory na tarce. Usuń skórkę.
Krok 3:
Otrzymasz taką konsystencję.
Krok 4:
Pokrój cebulę w pierścienie, niekoniecznie cienko, ponieważ następnie zmielimy ją w blenderze.
Krok 5:
Wszystko wkładamy do rondla, solimy, dodajemy przyprawy do bazy (patrz UWAGI). Można słodzić, aby usunąć kwas.
Krok 6:
Drobno posiekaj czosnek.
Krok 7:
Smażyć czosnek z czarnym pieprzem na oleju na patelni lub w kadzi, dodać owoce morza, szczyptę soli.
Krok 8:
Bazę i owoce morza można gotować w 2 pojemnikach jednocześnie. Pomidory gotuje się przez około 20 minut, owoce morza smaży się na małym ogniu przez około 15 minut. Pamiętaj, aby mieszać owoce morza, aby się nie przypaliły.
Krok 9:
Kiedy olej zacznie bulgotać-owoce morza są gotowe.
Krok 10:
Włóż do miski, 30 sekund po wyjęciu z pieca posyp sokiem z cytryny.
Krok 11:
Wymieszaj.
Krok 12:
Tak wygląda gotowa zupa.
Krok 13:
Zmiel go blenderem do konsystencji puree.
Krok 14:
Serwujemy! Wlej gorącą zupę do talerza. Rozłóż owoce morza na wierzchu, posyp serem (ser natychmiast zacznie się topić i rozprzestrzeniać). Udekoruj świeżymi zielonymi liśćmi. Traktujemy ukochanych ludzi i cieszymy się zasłużoną owacją na stojąco!
Krok 15:
Smacznego!
szczerze mówiąc, jest tak pyszny, że doszedłem do siebie przez resztę dnia. Myślę, że jeśli ugotujesz to dla ukochanej osoby, będzie efekt eliksiru miłosnego:)) nagrałem już Wideo ze szczerym pragnieniem podzielenia się tym pysznym szczęściem.%)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g