Zupa pomidorowa z owocami morza

to najsmaczniejsza zupa, jaką jadłam w życiu! Musisz gotować! Kiedy zacząłem go jeść, nawet nie wyobrażałem sobie, że pod koniec talerza będę miał ochotę zjeść łyżkę z palcami. Chciałem to powtórzyć, ale zupa była również obfita. Drugie pragnienie, które pojawiło się - pilnie podzielić się z kimś, poczęstowała babcię-historia się powtórzyła. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli nie spróbujesz tej zupy, twoje życie pójdzie na marne:)) mówię poważnie. Możesz wziąć dowolne owoce morza.
MiracleWaterfallAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 4 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 40 % 4 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy przygotowane składniki. Myjemy pomidory i zioła, obieramy cebulę, rozmrażamy owoce morza. Podgrzewamy wodę-konieczne jest, aby woda była gotowana w momencie, gdy wlewamy bazę pomidorową do rondla.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzy pomidory na tarce. Usuń skórkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Otrzymasz taką konsystencję.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w pierścienie, niekoniecznie cienko, ponieważ następnie zmielimy ją w blenderze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko wkładamy do rondla, solimy, dodajemy przyprawy do bazy (patrz UWAGI). Można słodzić, aby usunąć kwas.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj czosnek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć czosnek z czarnym pieprzem na oleju na patelni lub w kadzi, dodać owoce morza, szczyptę soli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Bazę i owoce morza można gotować w 2 pojemnikach jednocześnie. Pomidory gotuje się przez około 20 minut, owoce morza smaży się na małym ogniu przez około 15 minut. Pamiętaj, aby mieszać owoce morza, aby się nie przypaliły.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kiedy olej zacznie bulgotać-owoce morza są gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż do miski, 30 sekund po wyjęciu z pieca posyp sokiem z cytryny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Tak wygląda gotowa zupa.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zmiel go blenderem do konsystencji puree.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Serwujemy! Wlej gorącą zupę do talerza. Rozłóż owoce morza na wierzchu, posyp serem (ser natychmiast zacznie się topić i rozprzestrzeniać). Udekoruj świeżymi zielonymi liśćmi. Traktujemy ukochanych ludzi i cieszymy się zasłużoną owacją na stojąco!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

szczerze mówiąc, jest tak pyszny, że doszedłem do siebie przez resztę dnia. Myślę, że jeśli ugotujesz to dla ukochanej osoby, będzie efekt eliksiru miłosnego:)) nagrałem już Wideo ze szczerym pragnieniem podzielenia się tym pysznym szczęściem.%)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Małże smażone - 59   kcal/100g
  • Małże gotowane - 50   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy