skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego ciasta z owocami bez pieczenia.
Krok 2:
Włóż pięćset gramów twarogu do głębokiej miski i wlej do niej dwieście gramów cukru.
Krok 3:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 4:
Rozłóż dwieście pięćdziesiąt gramów kwaśnej śmietany we wspólnej misce.
Krok 5:
Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem, aż będą gładkie.
Krok 6:
Włóż trzydzieści gramów żelatyny do rondla i wlej do niego dwieście mililitrów mleka i umieść na kuchence.
Krok 7:
Mieszając podgrzej wszystkie składniki i rozpuść żelatynę w niskiej temperaturze pieca, a następnie wyjmij patelnię z pieca i odstaw na dwie minuty, aby schłodzić masę żelatynową.
Krok 8:
Rozłóż trochę masy twarogowej na patelni do żelatyny.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
Krok 10:
Wlej mieszaną masę na patelnię do wspólnej miski z masą twarogową.
Krok 11:
Wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 12:
Pokrój dwa obrane kiwi na duże kawałki i włóż je do silikonowej formy.
Krok 13:
Wlać kiwi w postaci przygotowanej mieszanki twarogu i galaretki.
Krok 14:
Rozprowadzamy mieszaninę twarogu i galaretki równomierną warstwą lekko stukając w formę i wkładamy do lodówki na trzydzieści minut.
Krok 15:
Wlej trzysta mililitrów wody do głębokiej miski, a następnie wlej do niej sto gramów galaretki o smaku kiwi.
Krok 16:
Dobrze wymieszaj galaretkę z wodą trzepaczką i odłóż miskę na bok, aby puchła.
Krok 17:
Wlej spuchniętą galaretkę do rondla.
Krok 18:
Kładziemy rondel na kuchence, po czym podgrzewamy mieszając i rozpuszczamy żelatynę w niskiej temperaturze pieca.
Krok 19:
Odcedź galaretkę do miski, a następnie odłóż na bok na dziesięć minut i pozwól galaretce ostygnąć.
Krok 20:
Pokrój dwa obrane kiwi w cienkie koła i po wyjęciu formy z ciasta z lodówki rozłóż je na zamrożonej masie twarogowej w jednolitej warstwie.
Krok 21:
Wlej ciasto na wierzch niewielką częścią schłodzonej galaretki, aby wzmocnić krążki kiwi i włóż do lodówki na dziesięć minut, po czym wlej resztę galaretki na wierzch ciasta i ponownie włóż formę z ciastem do lodówki.
Krok 22:
Po upływie czasu wyjmujemy ciasto z lodówki, ostrożnie wyjmujemy formę i układamy na talerzu, po czym kroimy na porcje i podajemy do stołu.
Krok 23:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
cóż, bardzo prosty przepis! Polecam wszystkim spróbować bardzo smacznego, śmietanowo-twarogowego, delikatnego ciasta bez męczącego pieczenia! Jest przygotowywany szybko, łatwo, przynosząc ogromną przyjemność gastronomiczną bliskim i krewnym! Takie eleganckie zwiewne ciasto składa się bez pieczenia z twarogiem, owocami i żelatyną, więc proponowany przepis daje możliwość zrobienia go w 15 minut! Będzie to piękne, wyrafinowane, niskotłuszczowe ciasto bez żmudnego pieczenia z prawdziwego twarogu, na zawsze niezapomniane z nienagannym smakiem. Smacznego!
dlaczego żelatyna nie twardnieje dobrze, jak uniknąć nieprzyjemnych żelatynowych grudek w naczyniu, a także Przeczytaj wszystkie sekrety i subtelności gotowania w artykule o żelatynie .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g