skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz wszystkie składniki wymienione w przepisie. Jaką wybrać szynkę? Sprawdź skład pod kątem soi, skrobi i aromatów. Naturalna szynka jest przygotowywana z wieprzowiny. Inne rodzaje mięsa w składzie są niepożądane. Wygodnie jest kupić gotowe cięcie, aby plastry miały ten sam rozmiar, kształt i grubość. Lub pokrój go samodzielnie na cienkie koła o grubości nie większej niż 2-3 mm.Jeśli pokroisz plastry grubsze, pękną podczas skręcania.
Krok 2:
Na średniej tarce zetrzyj każdy pyszny twardy ser. Na przykład" Rosyjski"," Holenderski "lub"Poshekhon".
Krok 3:
Włóż topiony ser z wyprzedzeniem na 20 minut do zamrażarki. Zamrożone łatwiej będzie je zetrzeć na średniej wielkości tarce. Używaj serów bez dodatków typu "przyjaźń". Możesz zastąpić sery serem kiełbasianym. Nie musisz wysyłać go do zamrażarki, będzie się dobrze ścierał.
Krok 4:
Obierz czosnek. Przełóż goździki przez prasę. Określ ilość czosnku według własnych upodobań. Możesz wziąć mniej lub więcej niż wskazano w przepisie.
Krok 5:
W pojemniku o odpowiedniej wielkości połącz ser, ser topiony i czosnek. Dopraw majonezem. Można go zastąpić jogurtem naturalnym, kwaśną śmietaną lub wymieszać w równych proporcjach majonez i śmietanę.
Krok 6:
Mieszaj masę, aż będzie gładka.
Krok 7:
Połóż 1 łyżkę na krawędzi plasterka szynki.l nadzienie.
Krok 8:
Zwiń szynkę w słomkę. W ten sposób uformuj Pozostałe bułki. Połóż je na talerzu szwem do dołu. Aby zapobiec rozpadowi rolek, zawiąż je piórami zielonej cebuli lub przymocuj wykałaczkami. Wyślij przekąskę na 10 minut do lodówki w celu namoczenia. Smacznego!
zimna przekąska może być podawana gościom na stole, czekając na główne gorące danie. Okazuje się, że są delikatne, pachnące i eleganckie.
twardy ser można zastąpić dwoma jajkami na twardo. Zetrzyj je na średniej tarce i wymieszaj z majonezem i serem.
przed podaniem udekoruj danie ziołami (kędzierzawą natką pietruszki lub gałązkami kopru), liśćmi zielonej sałaty, krążkami papryki, oliwkami, plasterkami cytryny, korniszonami. Lub zanurz brzegi rurek w sosie majonezowym,a następnie w startych żółtkach. Polałam sosem serowym. Jak można to ugotować? Recepta zobacz tutaj
majonez Gorąco polecam zrobić własny. Będzie smaczniejszy i zdrowszy! Przepisy na domowy majonez ty znajdziesz tutaj
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Ser kiełbasiany - 268 kcal/100g