skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty. Weź galaretkę w różnych kolorach, będą bardzo kolorowe warstwy. Cóż, potrzebujemy wrzącej wody.
Krok 2:
Wlej suchy koncentrat galaretki do różnych talerzy.
Krok 3:
Zobacz, ile wody potrzebujesz zgodnie z instrukcją i wlej trochę mniej, aby warstwy lepiej się zestaliły. W moich instrukcjach potrzebowałem 400 ml wrzącej wody, nalałem 300 ml wody. Wlać wszystko i dobrze wymieszać, aż wszystkie cząstki się rozpuszczą.
Krok 4:
Galaretkę najlepiej gotować w przezroczystych naczyniach-dzięki temu wszystkie warstwy będą dobrze widoczne. Mam wysokie, przezroczyste szklanki. Musisz wlać warstwy w ten sam sposób, wtedy będzie piękniej. Wlewałem trzy łyżki do każdej szklanki. Wlej pierwszą warstwę i włóż do lodówki, aż całkowicie stwardnieje. Miski z rozcieńczoną galaretką nie muszą być wkładane do lodówki. Jesteśmy nawet w porządku, galaretka ostygnie, a każda nowa warstwa stwardnieje szybciej.
Krok 5:
Gdy pierwsza warstwa jest dobrze zamrożona, wlej drugą, inny kolor. Konieczne jest kontrastowanie warstw. I ponownie włóż do lodówki, aż całkowicie stwardnieje. Robimy to z całą rozcieńczoną galaretką, naprzemiennie warstwami. Jeśli nagle galaretka w misce zacznie się wiązać, możesz umieścić ją w kuchence mikrofalowej na kilka sekund w trybie "rozmrażania" i dalej z nią pracować.
Krok 6:
Skończyło się na 9 kolorowych warstwach pysznej galaretki! Smaki eksplodują w ustach! Szczególnie ten deser podoba się dzieciom - jest bardzo jasny, smaczny i można powiedzieć, że jest zdrowy)
Krok 7:
Gotuj dla zdrowia, smacznego!
możesz wykonać liczbę warstw według własnego uznania - im więcej, tym jaśniej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g