skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić porzeczki puree z cukrem na zimę? Przygotuj niezbędne produkty, które będą potrzebne do gotowania. Będziesz potrzebował samej jagody - czarnej porzeczki i granulowanego cukru.
Krok 2:
Czarną porzeczkę należy dokładnie posortować, usunąć wszystkie "ogony", liście i czasami spotykane gałązki same jagody dokładnie umyć, posortować, bezpiecznie usunąć podejrzanie miękkie i zepsute porzeczki . Przenieś czyste porzeczki do durszlaka lub dużego sita, aby szkło woda, a następnie umieść w misce blendera.
Krok 3:
Przekręć czarne porzeczki z maksymalną prędkością, aż będą dość gładkie.
Krok 4:
W dużej, przestronnej misce lub rondlu włóż granulowany cukier, dodaj puree z czarnej porzeczki i powoli, bardzo delikatnie wymieszaj łyżką stołową.
Krok 5:
W rezultacie otrzymasz jednorodną gęstą masę, cukier granulowany powinien całkowicie się rozpuścić. Umieść powstały kęs porzeczki z cukrem w pojemnikach, które należy najpierw wysterylizować, jak w przypadku zwykłej konserwacji. Szczelnie zamknij i przechowuj w lodówce głęboko blisko zimnej ściany.
przygotowaną czystą porzeczkę można również zmielić zwykłym, jeśli nie ma blendera do maszynki do mięsa lub użyć bardzo ekstremalnej metody, jeśli nie ma nic innego pod ręką - zmiażdżyć tłuczkiem do ziemniaków.
taki przedmiot może być przechowywany przez kilka miesięcy. Chyba że dopuszczalne jest pewne rozwarstwienie, cukier może osiąść na dnie w postaci jednorodnej grubszej jednorodnej warstwy. W takim przypadku obrabiany przedmiot należy ostrożnie wymieszać czystą łyżką.
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Porzeczka - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g