skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z niebieskiej kapusty? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Drobno posiekaj kapustę.
Krok 3:
Marchewki obrać i pokroić w paski lub zetrzeć na koreańskiej tarce. Ogórek umyć i pokroić w paski.
Krok 4:
Umyj Jabłko, usuń rdzeń i pokrój w paski. W razie potrzeby jabłko można obrać. Lepiej jest przyjmować słodko-kwaśne odmiany(siedem, Granny Smith).
Krok 5:
Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 6:
W salaterce połącz warzywa, jabłko i zioła.
Krok 7:
Tankowanie.
Krok 8:
Połącz oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, dżem (Mój to morela), musztardę, sól i pieprz.
Krok 9:
Ubij trzepaczką, aż będzie gładka.
Krok 10:
Polej sałatkę powstałym dressingiem.
Krok 11:
Dobrze wymieszaj.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Czerwona kapusta - 27 kcal/100g
- Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g