Sałatka kalmary czerwony kawior paluszki krabowe
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc gotuj kalmary. Następnie pokrój je w paski. Drobno posiekaj mięso kraba. A także bardzo drobno dostrajamy białą kapustę-możesz nawet na tarce, więc kapusta lepiej pasuje do ogólnego kontekstu. Posolić wszystko, dobrze wymieszać i doprawić majonezem. Nawiasem mówiąc, sałatka będzie delikatniejsza, jeśli doprawisz ją kwaśną śmietaną,ale smakuje.
obierz jajka, pokrój je na pół i napełnij każdą połowę czerwonym kawiorem. Podajemy nasze piękno na salaterce wyłożonej liśćmi sałaty. Możesz pięknie ułożyć połówki jaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g