Syrop z kaliny na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
syrop Kalinowy używam do polewania deserów – lodów, galaretek i innych. Jemy również taki syrop z naleśnikami.
zbiera się Shiro późną jesienią, po pierwszych przymrozkach, gdy tylko Kalina będzie mogła zostać zebrana.
aby uzyskać właściwości lecznicze, syrop Kalinowy należy spożywać przez trzy tygodnie na łyżce stołowej trzy razy dziennie.
kalina pomaga w chorobach układu nerwowego, chorobach układu sercowo-naczyniowego, nadciśnieniu, bezsenności, a także zmniejsza objawy przeziębienia.
przepis na syrop Kalina wcale nie jest skomplikowany.
jagody są sortowane, myte i suszone. Następnie zmielić na puree w blenderze, a następnie zmielić przez sito, aby Kości pozostały w nim.
włóż czystą masę jagodową do pojemnika i umieść na palniku, dodaj cukier i usuń z pieca przy pierwszych oznakach wrzenia.
gotowy syrop kaliny wlewa się do czystych, suchych butelek i przechowuje w chłodnym, ciemnym miejscu.
zbiera się Shiro późną jesienią, po pierwszych przymrozkach, gdy tylko Kalina będzie mogła zostać zebrana.
aby uzyskać właściwości lecznicze, syrop Kalinowy należy spożywać przez trzy tygodnie na łyżce stołowej trzy razy dziennie.
kalina pomaga w chorobach układu nerwowego, chorobach układu sercowo-naczyniowego, nadciśnieniu, bezsenności, a także zmniejsza objawy przeziębienia.
przepis na syrop Kalina wcale nie jest skomplikowany.
jagody są sortowane, myte i suszone. Następnie zmielić na puree w blenderze, a następnie zmielić przez sito, aby Kości pozostały w nim.
włóż czystą masę jagodową do pojemnika i umieść na palniku, dodaj cukier i usuń z pieca przy pierwszych oznakach wrzenia.
gotowy syrop kaliny wlewa się do czystych, suchych butelek i przechowuje w chłodnym, ciemnym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kalina - 26 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
