Syrop z kaliny na zimę

nadaje się zarówno do zapobiegania chorobom, jak i jako deser! Bardzo przydatnym i prostym przepisem jest również syrop Kalinowy. Może być stosowany nie tylko jako profilaktyka i leczenie różnych chorób, ale także jako pyszny deser.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 69 g
274 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
syrop Kalinowy używam do polewania deserów – lodów, galaretek i innych. Jemy również taki syrop z naleśnikami.
zbiera się Shiro późną jesienią, po pierwszych przymrozkach, gdy tylko Kalina będzie mogła zostać zebrana.
aby uzyskać właściwości lecznicze, syrop Kalinowy należy spożywać przez trzy tygodnie na łyżce stołowej trzy razy dziennie.
kalina pomaga w chorobach układu nerwowego, chorobach układu sercowo-naczyniowego, nadciśnieniu, bezsenności, a także zmniejsza objawy przeziębienia.
przepis na syrop Kalina wcale nie jest skomplikowany.
jagody są sortowane, myte i suszone. Następnie zmielić na puree w blenderze, a następnie zmielić przez sito, aby Kości pozostały w nim.
włóż czystą masę jagodową do pojemnika i umieść na palniku, dodaj cukier i usuń z pieca przy pierwszych oznakach wrzenia.
gotowy syrop kaliny wlewa się do czystych, suchych butelek i przechowuje w chłodnym, ciemnym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kalina - 26   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy