skład / składniki
metoda gotowania
Przygotuj składniki. Jajka kurze gotujemy na twardo w osolonej wodzie (sól nie pozwoli pęknąć skorupce podczas gotowania), gotujemy jajka przez około 12 minut, powinny być dobrze ugotowane, ale nie rozgotowane, aby żółtko nie nabrało brzydkiego niebieskiego odcienia. Spuść gorącą wodę z patelni z jajkami, zalej zimną wodą, aby jajka były łatwe do czyszczenia. Usuwamy skorupkę z jaj kurzych, przepuszczamy jajka przez krajalnicę do jajek lub pocieramy na drobnej tarce. Obierz cebulę z łuski i drobno posiekaj nożem, możesz użyć cebuli sałatkowej, ma słodki smak i praktycznie nie zawiera goryczy. Ale zwykła cebula nadaje się również do tego dania, można ją marynować w occie jabłkowym lub zalać wrzącą wodą. Aby to zrobić, zalej cebulę wrzącą wodą, a następnie wrzuć do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć. Otwieramy słoik z wątróbką dorsza, ugniatamy go widelcem z olejem. Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce. W głębokiej misce wkładamy jaja kurze, wątrobę dorsza, cebulę. Sałatki z wątróbką dorsza często doprawia się majonezem, ale ponieważ te konserwy zawierają olej roślinny, lepiej nie dodawać dużo majonezu. Lub zamiast majonezu lepiej użyć musztardy, doskonale podkreśla smak składników przekąski. Wymieszaj składniki z dressingiem. Pasta jest gotowa, schładzamy ją w lodówce i podajemy do stołu z bochenkiem, białym chlebem lub galetami. Smacznego!
wątroba dorsza jest bardzo przydatnym produktem.Zawiera dużą ilość aminokwasów, tłuszczów omega-3 potrzebnych organizmowi ludzkiemu. Zawiera wiele witamin, takich jak witamina A, E, grupa B, witamina D, pierwiastki śladowe: potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, sód. Ten produkt zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych, maksymalnie wzmacnia układ odpornościowy, jest profilaktyką chorób nowotworowych. Ponadto wątroba dorsza utrzymuje dobry stan skóry, uruchamia jej odmłodzenie, poprawia wzrok, przywraca strukturę włosów, zębów, paznokci, skóry.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g